![]() |
Uszkodzone jednostki alokacji na dysku
Podczas farmata całego dysku przez cały czas pokazywał się komunikat "próba odtworzenia jednostki alokacji [jakiś numerek który co chwila się zmianiał]" i chyba przez to trwał prawie godzinę. Na końcu pokazało że jest uszkodzone ok. 30MB. Czy to jest naprawialne? czy czeka go tylko wymiana na gwarancje ( na szczęście jeszcze ją mam). Dodam że jest to dysk Seagate Barracuda IV 80GB 7200rpm który kupiłem w maju tego roku.
|
Może można by jesczcze było spróbować formatowania niskopoziomowego, ale ja bym się na Twoim miejscu nawet nie zastanawiał, tylko uderzył z tym dyskiem do serwisu po wymianę na nowy.
|
Cytat:
Jak jest na gwarancji to od razu do sklepu:) Jak nie chcieliby przyjąć to o ziemię i powiedzieć, że się całkiem zepsuł, ale tak żeby nic nie odpadło :) Sformatować go jeszcze raz ale innym narzędziem... najlepiej od producenta HDD to pewnie samsung... fujitsu - na pewno któryś z tych ostatecznie nowy IBM :) :'( |
Cytat:
Chyba się przejdę jutro do servisu. Tylko ciekawe ile będę czekał na nowy, pewnie z miesiąć :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:15. |