Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Verbatim - czy to lipa ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/verbatim-czy-lipa-13300/)

pepperman 30.11.2002 14:31

mnie np. nigdy nie padła ani jedna płyta Platinum - używam tylko do danych...a jeśli chodzi o metal azo - nigdy nie miałem problemów...używam/łem wymiennie z TDK reflex ultra do cdaudio....

gaucho33 29.11.2002 22:07

Ilość załączników: 1
Spróbój programem nazywa sie bulletproof do odzyskiwania danych z cdr. W moim przypadku pomogło.

Franc 29.11.2002 19:06

Verbatimki są spoko, najstarsze leżą na półce już z 5 lat i wszystkie działają, natomiast zauważyłem jakieś czarne plamki na płytach Arita, mają ok. 3 lat - chyba korozja zaczęła je zżerać. (całe szczęście mam ich tylko 4)

epol 29.11.2002 15:55

masz może jakąś dupiatą nagrywarkę. A może to była ta jedna wadliwa płyta na milion wyprodukowanych.

VaRBATIM JEST THE BEST I BASTA!!!!

Konlin 29.11.2002 15:49

Cytat:

Dzabar napisa***322;(a)
[B]Używam 3 rodzaji plyt zaleznie od przeznaczenia...i polecam DYSANY CZARNE.....CZERWONE.....PLATINIUM /B]
Piszesz o plytkach Platin_i_um a AFAIK jest to podrobka Platinumek. Na czym wiec palisz, Platinium czy Platinum? I co to jest lustro w plytkach? Nigdy do tej pory sie z takim pojeciem (w banzy CDR) nie spotkalem.

Dzabar 29.11.2002 15:45

Używam 3 rodzaji plyt zaleznie od przeznaczenia...i polecam DYSANY CZARNE.....CZERWONE.....PLATINIUM (te w pudelku 25szt.) Dysany jak do tej pory ok 450plyt 100% skutecznosci....PLATINIUM 99,999%...jedna uwaga!!! Nie radze kupowac platinium 10szt w kopertach bez lustra padaka...(( ...i wiecej niz 50sztuk w pudelku....W plytach bardzo wazne jest lustro co w Dysanach jest zrobione perfekcyjnie a w Platinium Bardzo dobrze...i kolor bez zadnych udziwnien poprostu zlote..... ( sam mialem problemy z Metal AZO)..........

Konlin 29.11.2002 14:59

Re: Verbatim - czy to lipa ???

Cytat:

Plaski napisa***322;(a)

[Ciach cos tam o jakosci Verbatimkow]

A ktoś powiedział żę CD jest prawie
wieczny ??????

Mi Verbatimka jeszcze nie padla zadna, natomiast trafilem kiedys na bardzi badziewna partie plytek Basf (Obecnie Emtec). Na plytkach zaczely robic sie jakies takie plamy, ze kazdy naped przy nich wymiekal. Na szczescie mialem tam tylko troche mp3 i 3 plytki z uzytkami ktore moglem sobie w wiekszosci sciagnac z sieci (i to nowe wersje :)).
Od tej porty pale tylko na Verbach i LG. Choc ostatnio kupilem w MM plytki o nazwie LeadData (oznaczone jako 700-730 MB) i sprawuja sie niezle, przynajmniej przy nagrywaniu zadna nie padla.

misz_masz 29.11.2002 14:29

Ale płaskie pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!;p

berserk 29.11.2002 13:57

od ok 5 lat nagrywania znalazlem tylko jeda padnieta plytke w kolekcji, ok roczny vcd nagrany na platinum na 74 % pad nie do odczytania :( , mam sopro verbatimkow i zadna nie padla.

Plaski 29.11.2002 13:43

Verbatim - czy to lipa ???

Rok temu nagrałem kilka płytek Verbatim MetalAzo niebieskich, przez rok leżały w zapomnieniu i ostatnio chciałem zainstalować z nich
progs (6 dysków), a tutaj - płytka pierwsza instalacyjna i któraś
kolejna stały się nieczytelne (katalogi wyświetlają pliki poprawnie,ale przy próbie odczytu pliki są nieczytelne).
Czyżby Verbatim robił taką lipę, spotkałem się już ze znikaniem danych, na nośnikach typu Princo - 4 szt.(zapis rok temu) oraz DVision 3 szt.(zapis 2 lata temu). A ktoś powiedział żę CD jest prawie
wieczny ??????

Ps.Czy ktoś ma sposób na odzyskanie takich danych, próbowałem różnych sposobów i nie na wiele to się zdało ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:14.