![]() |
No i po załadowaniu pluginu sendmessage, wszystko działa jak trzeba. Szkoda, że w instrukcji do kabelka o tym nie napisali. Zaoszczędziłbym na tym trochę czasu.
|
Re: Mam girdera
Cytat:
Problemy pojawiają się z playerami divx. Xvid zresztą też. Próbowałem Vplayera, allplayera i Xvid playera i w każdym przypadku to samo. Próbowałem z obstawianiem skrótów klawiaturowych i przechwytywaniem poleceń systemowych. Nic nie działa. Po naciśnięciu przycisku na pilocie pojawia się komunikat "nie można znaleźć okna" (coś w tym rodzaju) lub "sendmessage plugin dostępny ale nie załadowany". Znalazłem skrypt "allplayer.gml" do Girdera konfigurujący grupy i polecenia allplayera (http://www.marbit.com.pl/download.htm) i też nie działa. Napisałem maila do jego autora ale jak narazie bez odzewu. Na forum Girdera (http://www.girder.nl/phpBB2/viewforum.php?f=2), jego "stwórca" polecił mi żebym uaktywnił sendmessage plugin w ustawieniach. Spróbuję i napiszę czy pomogło. Girder jest w wersji 326b (na giełdzie dostałem 3.0, nie obsługuje m.in. skryptów *.gml)a allplayer 2.0. Nie poddam się jednak tak łatwo, będę próbował cały czas. W końcu nie po to wywaliłem całe 40 PLN-ów na odbiornik IR :-)) Pozdrawiam |
Mam girdera
Mam girdera (na giełdzie zakupiłem) kabelek z końcówką podczerwieni i podłączany di portu com i płytę z progsem.
Przyznam ze nie sprawdzałem z odtwrzaczami ale z innymi działa ok. Sprawdzę z vplaerem i odpisze pozdrowienia |
Cytat:
|
Sorry że pytam ale co to jest ten GIRDER czy jak mu tam.
jeszcze raz sorryyy:cool: |
:o
|
Cytat:
|
naprawdę
|
Czy naprawdę nikt nie korzysta z Girdera?
|
GIRDER a vplayer
Mam wielką prośbę.
Jeżeli ktoś korzysta z Girdera i udało mu się go skonfigurować aby korzystać z Vplayera lub innego odtwarzacza dvix (który obsługuje napisy)niech mi podpowie jak to zrobić. Próbowałem już chyba wszystkiego. Udało mi się ustawić obsługę winampa i windows media playera ale allplayer i vplayer nie działają. Nie wiem o co chodzi. Najlepiej by było gdyby ktoś wiedział skąd można ściągnąć gotowy plik z konfiguracją. Pozdrawiam darsoon |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:03. |