Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   klopot drukarkowy :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/klopot-drukarkowy-13502/)

shuma02 07.12.2002 21:20

ojoj, gdybym tak przeczytal co KrzysieX napisal wyzej to bym sobie sam odpowiedzial....no to ja juz sobie pujde... :(

shuma02 07.12.2002 21:16

a co sie stalo z praktycznym laczem drukarki przez wejscie na karcie specjalnie na nia przeznaczone ? tez mam mozliwosc USB, ale nawet nigdy nieprobowalem. Wiem za to ze wszystko dziala, wiec nie ma co kombinowac.

KrzysieX 07.12.2002 20:51

ojjj

nie mialem ostatnio czasu, zeby cokolwiek jeszcze w tym temacie napisac.. ale... ta drukara nie ma LPT :( dziala tak samo wolno bez znaczenia, czy cos drukuje, czy pozostaje wlaczona. ma swoje wlasne zasilanie, wiec.. malo pradu chyba nie ma? :P jutro jade looknac w ten kawal zlomu, i przeinstaluje stery. moze pomoze ;)

djc 05.12.2002 00:01

Problem taki zdaje się, że występuje u osób mających program antiwirusowy albo AntiVirenKit11 albo DrWeb (który to już teraz nie pamiętam, można sprawdzić na stronach firmowych) i posiadają drukarkę HP 600, 610 lub 640 DeskJet (o którą chodzi, również dokadnie już nie pamiętam, za malo lecytyny).
:-D :-D :-D
Jeśli nie to, to cóż przyczyny będziesz musiał szukać gdzie indziej.

siwy_mw 04.12.2002 14:31

tak sobie myśle czy to nie jest wina słabego zasilacz w kompie bo jak ma pełno badziewia to też tak sie może dziać że poprostu brakuje prądu co wy na to??? ??? ???

Majonez 04.12.2002 02:46

ja bym stawial na walniety kabel lub caly port usb
moze jest zle podpiete usb do plyty

Druss 04.12.2002 02:18

Cytat:

jelonkowo napisa***322;(a)
Moze wystarczy ja podlaczyc przez USB a nie LPT albo zmiana sterownikow
Krzysiek

Jak napisal ma podlaczone pod usb ;p . Napisz czy zwalnia podczas drukowania tylko czy kiedykolwiek gdy tylko jest wlozony kabel usb, czy drukarka jest odpalona, czy tez wylaczona, czy jest wlaczona do sieci?? Dokladniej bym prosil.

Druss 04.12.2002 02:16

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
moze sterownik USB jest zpaprany :P poszukaj w necie jakis sterow do SIS'a.
MOZE POMOZE ;)

Watpliwe, miales kiedys k7s5a na sis`ie ?? Jezeli nie to nie wiesz ze jakichkolwiek sterownikow z plyty czy tez od producenta sie nie instaluje bo sie system wywala.

Y@nkee_PL 04.12.2002 01:18

moze sterownik USB jest zpaprany :P poszukaj w necie jakis sterow do SIS'a.
MOZE POMOZE ;)

jelonkowo 04.12.2002 00:19

Moze wystarczy ja podlaczyc przez USB a nie LPT albo zmiana sterownikow
Krzysiek

KrzysieX 03.12.2002 23:26

klopot drukarkowy :)

WITAM! :)

JEst sobie komputer - Duron 1GHz, 256RAM, jakas plyta na sis'e, dysk 40GB seagate barracuda III chyba, GeForce 2MX do tego. Sprzecik dziala pod WIN XP Pro. I dziala sobie fajnie, wszystko jest super, filmy chodza plynnie (na DVD i DivX). Do czasu az sie wlaczy drukarke (nie pamietam modelu bo to nie moj komp, ale jakis HP DeskJet) pod USB. wydajnosc systemu idzie od razu tak dramatycznie w dol, ze nic sie z tym sprzetem wlasciwie nie daje robic. filmy skacza, winda sie odpala bardzo mozolnie i wogole dziala jak pentium 75 :) Gdy wyciagne wtyczke od drukary, wszystko wraca do normy. Jakis pomysl czemu? Jak temu zaradzic?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07.