![]() |
Problem z LG-8320B
Pomocy... w/w Lg ma ostatnio problem z nagrywaniem na "tanich" cd tzn. Platinum, MediaStore, Sigma, Esperanza z lepszymi problemow nie ma, sytuacja ta jest od niedawna. Czy to normalne czy lepiej oddac do serwisu ?
Z gory dzieki za pomoc... |
Hi !!!
Co to za problemy ? Ta nagrywarka jest uważana i słusznie za jedną bardziej udanych. Pozdrowienia loRet81 |
cd. problemow
otoz moj problem polega na tym, ze wczesniej bezproblemowo nagrywala na plytach typu Platinum itp. a teraz nie chce na nich wogole ruszyc...
|
Rozumiem, że wszystko masz poustawiane jak należy, DMA włączone. nowe sterowniki ASPI, Vcache ograniczone do 4 mega, wyłączony wygaszacz ekranu, defragmentacja zrobiona. Może pomógłby upgrade biosu bo przeróbka na X40 raczej nie nie jest możliwa w Twoim przypadku (utrata gwarancji). Ja spróbowałbym reinstalację systemu a dopiero jak to nie pomoże poszedłbym do serwisu
Pozdrowienia loRet81 |
dzieki za pomoc
tak jak w temacie, choc po reinstalacji juz jestem.. pozostaje defragmentacja...
|
Też mam tą wypalarkę i na początku miałem takie problemy ale zrobiłem tak: Odistalowałem Windows xp/2000 zainstalowałem 98 i potem znowó XP/2000 i pomogło:)
|
taki blad:
teraz na tych płytkach wyskakuje mi taki blad: Power calibration error... co on oznacza... ?
|
Sprobuj wolniej nagrywac, a jak nie to obstawiam wine sprzetu.
|
Re: taki blad:
Cytat:
Pozdrawiam loRet81 |
Dzieki wszystkim za wszystko !!!
Dzieki wszystkim za pomoc,
Pozdrawiam... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:14. |