![]() |
Kłopoty z prędkością w LG
Może ktoś mi nareszcie odpowie dlaczego gdy nie ma plyty w nagrywarce prędkość na maxa pokazuje 48x, natomiast gdy wloze plyte do nagrania (obojetnie dla jakiej predkosci jest ona przygotowana) predkosc na maxa wskazuje 32x. W dodatku gdy nie ma plyty ilosc wybory prekosci nagrywania wzrasta, a gdy jest plyta maleje.
Dzialam na systemie Win ME, komp: duron 900 Mhz, 256 DDR, HDD 20 Gb. Wiec to chyba nie chodzi o sprzet. Nagrywarka: LG GCE-8480B, 48x16x48 |
Witam
mam ta sama wypalarke i podobny "problem";) Przyczyna jest rodzaj nosnika.....U mnie czasami max 48x idzie na platinum 40x ...przeczesalem wiele nosnikow , i prawie wszystkie max 32x (nawet TDK 48x!) Dzis dostalem Akossy silver-silver 48x -i podobnie jak te z oznaczeniem 32x -ida max 32x -no i taka max. predkosc pokazuje np.Nero:) Caly czas szukam nosnika z oznaczeniem 48x -ktory by z tak predkoscia "pracowal" w mojej nagrywarce.... Moze ktos z uzytkownikow LG 48x -zna takowa plytke? Prosze o podanie firmy:) pozdr ps. moja CDRW ma bios 1.03 |
Oooo dziwne ja nie jestem stemp!
Admini cos sie ryplo!!:) pozdr |
Sie porobilo -te dwa wyzej posty sa MOJE:)
pozdr |
To obrazek -symulacja zapisu plyty TDK d-view up to 48x
slim |
Ilość załączników: 1
to obrazek:)
|
Akoss 48x Silver-Silver Slim
|
TDK Speed-X Up to 48x Slim
|
Esperanza Silver-Blue 32x pakowane po 25szt
|
Lg 24x slim edycja "Road to Korea"
|
Millenium Green 40x
|
Platinum 40x -pakowane po 25szt
Tu zaleznie od tego ktora plytke testowalem..miewalem nawet wynik 48x!:) |
i MMore 24x Slim
|
LG
Ok dzieki za odpowiedz. Juz myslalem ze to nagrywarka.
Pozdrowienia dla Tomka (nie martw sie nie tylko ty masz taki problem z LG :) ) |
Jakoś tej prędkość 48x nie widać. Czyżby nieodpowiednie nośniki? Ciekawe co ten Lg jeszcze "chce"?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:10. |