![]() |
czy 350 MHZ wystarczy do filmow?
Moj znajmomy ma taki komputer
amd k6-2 3d-now! 333@350 192 ram BARRACUDA III 20 GB plyta glowna Maxim riva tnt2 m64 i czy na tym kompie pojda filmy? moze byc najgorza jakosc, byle tylko poszly. I jaka wersje divixa zainstalowac zeby tyo w miare chodzilo (ewentualnie jakie komponenty nimo packa?) prosze o wszelkie sugestie!!!!! |
Re: czy 350 MHZ wystarczy do filmow?
Cytat:
|
Re: czy 350 MHZ wystarczy do filmow?
Cytat:
Basic i to mi wystarcza do poprawnego dzialania wiekszosci filmow. |
Re: Re: czy 350 MHZ wystarczy do filmow?
Cytat:
|
W Linuxie Pentium 100 powinien wystarczyć
|
:) gdy zobaczłem słowo AMD, a myślałem o Intelu to nawet dobra karta nie pomoże. Filmy powinno dać się oglądać, ale nie w Fullscreenie :)
Wątpię aby na linuxie poszło na p100, chyba, że w okienku 320x200 ;) Skoro P100 to max. karta graf. matrox 8mb pci :) moooże na tym... ale nie sądzę |
Mam mniej/więcej ten sam sprzęcik i fimy chodzą ładnie (nawet na fullscrenie) Używam ALLPlayer 2.0 i kodeków dostępnych w dziale faq strony : www.allplayer.prv.pl (jest tam też programik)
|
zaś jeśli chodzi o kodeki. to nie wiem czy tak wszystko będzie hulać. nie ma reguły że filmy robi się z zastosowaniem takiego a nie innego kodeka. teraz np coraz popularniejszy jest XviD. a jeśli chodzi o DivX to 3,11 4,12 to standard, a majac zainstalowany wylacznie 3.11 duzo sobie nie poogladasz
|
zdajecie sobie sprawe z tego ze odgrywanie filmow najbardziej zalezy od ilosci pamieci na plycie?
|
Cytat:
Zalezy od procesora i karty graficznej, a ten jegomosc ma wystarczajacy sprzet aby filmy ogladac |
No to widać EXPERTÓW będą sie kłucić ..... NAJWAŻNIEJSZY jest TWARDZIEL dla waszej informacjii... BO SKĄD ODCZYTYWANE SĄ DNAE WIDZIAŁEM CELKA 400 na którym był dysk PIO4 i filmy skakały jak żaby na jesień8) dopiero dysk PRZYNAJMNIEJ UDMA 33 rozwiązał sprawe ... A p[amięci może być nawet 32 a film i tak ruszy (oczywiśćie przy nieobciążonym sysie np taką kazom lub innymi bajerami)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:09. |