Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   EAC Write error! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/eac-write-error-13624/)

kepin 06.12.2002 18:26

EAC Write error!

Tyle sie mowilo o EAC ze swietny i wogole ale czy ktos wogole tym plyte wypalil? ja dostaje komunikat

------------------
Error Message
------------------

Write error!

Write blocks:

Logical unit not ready, long write in progness

i nie wiem o co hodzi. Wiele osob ma ten problem ale ciagle czytam zeby pod Nero wypalic zrzucona plyte. ale ja hce pod EAC. Wie ktos jak to zrobic?

pepperman 06.12.2002 18:40

EAC to ciągle beta i moduł nagrywania ciągle wymaga dopracowania...bardzo często różne kłopoty z nagrywaniem w EAC wynikają z braku poprawnej współpracy (braku wsparcia) dla określonej nagrywarki...jeśli EAC uwzględnia daną nagrywarkę to z reguły nie ma żadnych kłopotów...jeśli nie ustawiałeś w EAC read offset i write offset, to nie ma sensu nagrywać pod EAC...lepiej sięgnąć po Feurio...

PS. próbowałeś na forum EAC'a ?

kepin 06.12.2002 18:50

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)

Nie probowalem ale sprobuje. dzieki:) Ale ciekawy jestem czy ktos plytke wogole wypalil?

tomall0 06.12.2002 18:51

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
EAC to ciągle beta i moduł nagrywania ciągle wymaga dopracowania...bardzo często różne kłopoty z nagrywaniem w EAC wynikają z braku poprawnej współpracy (braku wsparcia) dla określonej nagrywarki...jeśli EAC uwzględnia daną nagrywarkę to z reguły nie ma żadnych kłopotów...jeśli nie ustawiałeś w EAC read offset i write offset, to nie ma sensu nagrywać pod EAC...lepiej sięgnąć po Feurio...

Chcieć to nie znaczy móc:) A tak na serio, podłączam si ę do wypowiedzi przedmócy, EAC nie nadaje się do wypalania. Co innego Feurio, czy Nero8)

pepperman 06.12.2002 19:09

ja korzystam z dobrodziejstw oddzielnego ustawienia korekcji offsetów read i write w EAC (wypalam już długo, ale tak naprawdę dopiero niedawno upewniłem się, że ustawienia offsetu są poprawne) i dlatego palę za pomocą tego programu (pomijając fakt, że działa mi poprawnie bo gdyby było inaczej to wypalałbym w Feurio)...wypaliłem już wiele płyt za pomocą EAC i nie mam z tym najmniejszego problemu...Feurio uzywam tylko do nagrywania "pociętych" płyt...

PS. kopia jest prawie idealna 1:1....prawie bo mój napęd nie obsługuje read lead in & out...ale i tak nie da się tego usłyszec...zresztą nie tylko mój...:)

SLAYER 06.12.2002 19:16

Ja tez nagrywam pod EAC. Robie se obraz i potem wypalam. Fajna rzecz bo masz podane dokladną dlugosc utworow i przerw miedzy nimi,co oznacza ze wypalisz 1:1.

Sprezyn 07.12.2002 11:38

a ja doszedlem do wniosku, ze skoro nie ma roznicy
w jakosci to bede palil pod Feurio! Jakos pod EAC
mialem problemy z cd textem i wydaje mi sie, ze z
kalibracja lasera. Tzn wydaje mi sie, ze plyty wypalone
w Feurio! sa czytelniejsze dla mojej wiezy - dlaczego
nie wiem:-D Zrzucam oczywiscie EAC8)

pepperman 07.12.2002 11:59

na tym właśnie polega cały "urok" modułu nagrywajacego EAC'a...jeśli wszystko działa, to nie ma na co narzekac, ale kiedy pojawiają się problemy to najczęściej trudno jest je rozwiązac tylko trzeba czekac na kolejną wersję....

kepin 07.12.2002 18:38

Wdze ze sobie plytki nie wypale szkoda ze nowe wersje wyhodza najszybciej raz na rok.:( hyba czekas nie bede a szkoda taki fajny program

bgn 08.12.2002 08:22

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)
a ja doszedlem do wniosku, ze skoro nie ma roznicy
w jakosci to bede palil pod Feurio! Jakos pod EAC
mialem problemy z cd textem i wydaje mi sie, ze z
kalibracja lasera. Tzn wydaje mi sie, ze plyty wypalone
w Feurio! sa czytelniejsze dla mojej wiezy - dlaczego
nie wiem:-D Zrzucam oczywiscie EAC8)

\
a dlaczego zatem nie robisz kopii 1:1 Feurio ( obraz oczywiscie w nagrywarce, bo napedy nie zawsze sobier daja rade z czytaniem plytki)?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:38.