Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z winem 2k PLEASE HELP ME :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-winem-2k-please-help-me-13625/)

Zelea 06.12.2002 18:53

problem z haslem na siec lokalna w win 2k PLEASE HELP :)

mam taki problem zainstalowalem sobie wlasnie windowsa 2000 profesionala i mam siec lokalna ze stalym laczem i teraz po instalacji systemu kolega (sasiad) ktory ma windowsa 98se nie moze wejsc do mnie na komputer bo mam zalozone jakies haslo ktorego sam nie zakladalem a clyszalem cos ze podobno nie uda sie nikomu wejsc do mnie na kompa juz chyba ze bedzie mial tez wina 2k czy to prawda jasli nie to prosba pomozcie bede bardzo wdzieczny :)
pozdrawiam wszystki i z gory dzieki :)

paput2000 06.12.2002 20:39

Re: problem z winem 2k PLEASE HELP ME :)

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
mam taki problem zainstalowalem sobie wlasnie windowsa 2000 profesionala i mam siec lokalna ze stalym laczem i teraz po instalacji systemu kolega (sasiad) ktory ma windowsa 98se nie moze wejsc do mnie na komputer bo mam zalozone jakies haslo ktorego sam nie zakladalem a clyszalem cos ze podobno nie uda sie nikomu wejsc do mnie na kompa juz chyba ze bedzie mial tez wina 2k czy to prawda jasli nie to prosba pomozcie bede bardzo wdzieczny :)
pozdrawiam wszystki i z gory dzieki :)

Odpowiadam ponieważ miałem podobny problem:
Mam w domu laptopa (98 nastepnie w2K) i towera (w2k). Spiąłem je sobie za pomocą kabla i karty sieciowej. Kiedy na laptopie był 98 to system zarządał hasła sieciowego którego nigdy nie ustawiałem. Co się okazało hasłem? - ano bardzo stare hasło okreslone dla dysku które kiedyś założyłem. W międzyczasie zdjąłem hasło z dysku, ale niestety zostało gdzieś zapisane w systemie i zaczeło obowiązywać jako hasło sieciowe. Rada: spróbuj sobie przypomnieć czy kiedykolwiek ustawiałeś jakiekolwiek hasło (oprócz administracyjnego do w2k), jeżeli tak to spróbuj sobie je przypomnieć.
Druga rada: niech sąsiad zainstaluje sobie win2000 - tam tego numeru z hasłem nie ma.

Zelea 06.12.2002 21:09

chodzi o to ze ja dopiero co formatowalem dysk i nie mam zapisanego gdzies w rejestrze starego hasla bo jeszcze zadnego tam nie ustawialem
ale chodzilo mi o to czy jest mozliwosc zeby to haslo jakos wykasowac lub je poznac ??? wlasnie o cos takiego mi chodzi
PLEASE HELP bo tak to bede musial innego wina zainstalowac a ten mi sie podoba ale to jest jak dla mnie jego wielka wada
w kazdym razie paput2000 dzieki bardzo za odpowiedz doceniam :)
POZDRAWIAM
i prosze jeszcze o jakies posty pod moim problemem :P

GOLOMB 07.12.2002 00:24

Wystarczy uaktywnić konto gościa ..... i ustawić je w uprawnieniach udost ępnionego folderu ... jest to standardowy błąd.... mam nadzieję że pomoże PAPAPA

Wojtas_q2 07.12.2002 01:30

Hm.. troche sie rozpędziliście z tym instalowaniem zamist 98 2K...
Wystarczy udostepniac Foldery z opcją dla WSZYSTKICH albo założyć koledze (innemu sysowi) konto na 2K ale trzeba pmietać zeby Użytkwnik był tym samym wyrazem jaki widnieje na planszy logownia na 98 do sieci, inaczej nie ruszy (przykład: kumple loguj sie "ja" a my ustawaimy mu konto "Kumpel" bo tak go rozpoznajemy... nie ruszy; konto musi byc też "ja").

Ormianin 07.12.2002 17:42

Cytat:

GOLOMB666 napisa***322;(a)
Wystarczy uaktywnić konto gościa ..... i ustawić je w uprawnieniach udost ępnionego folderu ... jest to standardowy błąd.... mam nadzieję że pomoże PAPAPA
Dokladnie... to jest rozwiazanie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:45.