![]() |
tdk 482448 - biosy s7s4 i s7s5 - jakie sa roznice?
witaj
kupilem nagrywarke tdk 482448B. standardowo byl bios w wersji s7s4. czym rozni sie on od nowszego s7s5? nigdzie nie moglem znalezc tej roznicy. pozdrawiam nieznany |
moze jednak...
moze jednak ktos gdzies widzial opis roznic pomiedzy tymi wersjami biosa?
prosze o podpowiedz lub ewentualny link do takiej stronki pozdrawiam nieznany |
Ja ciebie nie rozumiem kupiłeś nową nagryware i aż tak cię korci żeby coś w niej grzebać (i popsuć ;) ).
|
no coz...
no coz... nic nie grzebe... po prostu jest nowszy bios na necie. z reguly nowsze biosy sa wydawane dlatego ze starsze zle dzialaja.
a przede wszystkim wymiana biosu tutaj to tylko uruchomienie instalacji na kompie (bez ingerencji z lapami do srodka) zatem jest to latwe proste i przyjemne ;) pozdrawiam nieznany |
No to życze powodzenia. Ja mam taką samą nagryware ale wole nie zmieniać nic jak nie ma problemu to po co. 8)
|
Może to pytanie jest nie do tematu ale czy możesz płytke CD-RW dostaczona w komplecie z nagrywarka nagrywać x24? Bo u mnie Nero pozwala nagrywać ja x16:( (w teście było napisane ze jest to płyta x24)lecz na niej napisane jest że jest to płyta High Speed, wiec nie moze być x24. Jak ta sytuacja z płytka CD-RW dołączoną do zestawu wyglada u Ciebie? Może to przez zmine biosu w nagrywarce? Jak sadzicie?
|
Tak różnice w tych biosach opisano na stronie TDK:
- Firmware upgrade version s7s7 (updated 18-Nov-2002) Improved media compatibility. - Firmware upgrade version s7s5 (updated 9-Sep-2002) Improved compatibility for new 48x CD-R and 24x CD-RW media. - Firmware upgrade version s7s3 Default Firmware U ciebie jest s7s4 zamiast s7s3 Nie moge natomiast znaleźć opisu biosu s7s4 :( Może wiecie jakie ma zmiany? |
Ja też moge na tej dołączone CD-RW wypalać tylko 16x.
|
To tak jak u mnie :( Wiec dlaczego podczas testu tej nagrywarki w tym serwisie napisali że do nagrywarki dołączona jest płyta CD-RW x24?
W takim razie pozostaje nam czekać aż będzie można kupić nośniki UHSCD-RW :( a może wiecie czy już są dostepne gdzieś w sprzedaży (w Szczecinie albo w sieci) takie nośniki? |
jeszcze nie sprawdzalem u mnie tego cdrw ale jesli chodzi o bios to skad wziales informacje o s7s7 (jakbys mogl to podaj dokladny link)
jak sprobuje cdrw to dam znac pozdrawiam nieznany |
Cytat:
http://www.tdk.com.sg/products/perip...e/cdr00300.php |
dzieki
jak wyprobuje ten nowy bios to dam znac
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14. |