Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napêdy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Obraz p³yty po przej¶ciu z FAT32 na NTFS (https://forum.cdrinfo.pl/f2/obraz-plyty-po-przejsciu-fat32-ntfs-13646/)

Shrek 07.12.2002 11:08

Obraz p³yty po przej¶ciu z FAT32 na NTFS

Mia³em zrobiony obraz p³yty Sims Zwierzaki (chodzi konkretnie o 1 p³ytke SD2.80) na twardym z FAT32,po przekonwertowaniu programem PM8 na NTFS nie mo¿na skopiowaæ,zaraz na pocz±tku nagrywania jest tak jakby siê program zawiesza³.Okazuje siê ¿e z kopi zrobionej wcze¶niej w FAT32 (która dobrze dzia³a) ,nie mo¿na niestety stworzyæ nowego obrazu p³yty.Czy tyczy siê to tylko SD2.80 czy wszystkich zabezpieczeñ ?Czy konwertuj±c twardego z powrotem na FAT32 bêdzie mo¿na nagraæ poprawnie p³ytkê z obrazu zrobionego wcze¶niej w FAT32?
Z góry Dziêkuje za wszelkie rady.

fido2001 07.12.2002 11:33

Mysle ze konwertowanie partycji nie jest tu winne. Na dysku twardym dane z zabezpieczonej plyty sa takim samym ciagiem jak i z plyty niezabezpieczonej, a konwersja nie moze w zaden sposob ingerowac w zawartosc plikow. Nie wiem - jak na razie nie mam natchnienia - gdzie lezy blad, ale wydaje mi sie ze nie w konwersji fata na ntfs.

Pozdrawiam

BD 07.12.2002 19:31

Re: Obraz p³yty po przej¶ciu z FAT32 na NTFS

zmiana FAT na NTFS raczej nie jest temu winna
bo jakby tak bylo to by Ci np windows nie wstal albo nie odpalila sie inna aplikacja

niestety nie wiem co moze byc przyczyna, ze dzialalo i przestalo ...

mar 08.12.2002 10:39

Sprawd¼ obraz np "daemonem" lub w napêdzie virtualnym "Clone'a" dowiesz siê czy jest O.K. czy nie.

Shrek 08.12.2002 15:58

Ilo¶æ za³±czników: 1
Znalaz³em chyba przyczyne tych problemów.
Programem którym to robi³em to BurnDrive , a problem
tyczy³ siê sterowników aspi(miêdzy innymi do clony xxl)najlepiej pobraæ je st±d - ¿adnych problemów je¶li chodzi o WIN XP

piotrs00 08.12.2002 16:23

Re: Obraz p³yty po przej¶ciu z FAT32 na NTFS

Cytat:

Shrek napisa***322;(a)
Mia³em zrobiony obraz p³yty Sims Zwierzaki (chodzi konkretnie o 1 p³ytke SD2.80) na twardym z FAT32,po przekonwertowaniu programem PM8 na NTFS nie mo¿na skopiowaæ,zaraz na pocz±tku nagrywania jest tak jakby siê program zawiesza³.Okazuje siê ¿e z kopi zrobionej wcze¶niej w FAT32 (która dobrze dzia³a) ,nie mo¿na niestety stworzyæ nowego obrazu p³yty.Czy tyczy siê to tylko SD2.80 czy wszystkich zabezpieczeñ ?Czy konwertuj±c twardego z powrotem na FAT32 bêdzie mo¿na nagraæ poprawnie p³ytkê z obrazu zrobionego wcze¶niej w FAT32?
Z góry Dziêkuje za wszelkie rady.

A tak na przyszlosc - zamiast robic konwersje z FAT32 na NTFS lepiej zgrac dane na jakis backup i sformatowac partycje pod NTFS. Przy konwersji zachowywane sa wielkosci klastrow a z niektorymi NTFS nie dziala zbyt wydajnie. Zatem backup,format,restore i masz pelny komfort.
Pozdrawiam
Piotrek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:42.