![]() |
A to dlatego że poczytałem test tej nagrywarki na www.cdrinfo.com i ten model poza tym że nagrywa SD-2 to ma gorsze parametry niż plex 16x. Polecam gorąco lekturę (angielski nie jest taki straszny zwłaszcze że jest dużo wykresów słupkowych)
PS: Jak chcesz dokładny adres to był gdzieś w newsach na www.cdrinfo.pl ale już chyba z miesiąc temu. |
Cytat:
Dane są OK, zaś ty jej nie posiadasz. To tak, jak bym mówił że Teac (którego nie mam) jest nieudany. Pozdro, Bzyk. |
No i panowie macie rację ale jest inny medal tej sytuacji, oto ceny z komputronika (z vatem):
YAMAHA CRW-8824s SCSI KIT external - 999 zł (z oprogr) modele 2100? mają prędkość 16/10/40 YAMAHA CRW-2100e EIDE bulk - 715 zł YAMAHA CRW-2100s SCSI bulk - 679 zł YAMAHA CRW-2100e EIDE Value - 779 zł YAMAHA CRW-2100s SCSI KIT - 799 zł Model 2200e to 20/10/40, a do tego model Value ma przelotkę dzięki której można podłączyć ten napęd do kontrolera SCSI ! ! ! YAMAHA CRW-2200e EIDE bulk - 999 zł YAMAHA CRW-2200e EIDE Value - 1049 zł Te ceny wcale nie są z kosmosu, bo jak kolega napisał TEAC 16x kosztował 670, a dokładając 45 zł masz Yamahe o tej samej prędkości. A jak masz kontroler SCSI to dopłacając 9 zł do Teaca masz nagrywarkę SCSI. Cz7 te ceny są z kosmosu, raczej nie bo popatrzcie na plexa: Plextor PX-W1210S (12x/10x/32x) SCSI BOX 1149 zł Plextor PX-W1610TA (16x/10x/40x) IDE bulk 869 zł Plextor PX-W2410TA (24x/10x/40x) IDE Box 1199 zl Ale prawdę mówiąc to gdybym miał zbędny 1000 zł to kupiłbym plexa 24x bo przegrywa sd-2 (poza tym to najbardziej nieudany napęd plextora, ale cóż mówi się tródno) |
Popieram przedmowce!!Cena Yamahy jest troszke z kosmosu(lekko powiedziane),w Media Marku(Gdańsk)znalazlem 2 sztuki za okolo 700pln(8824 chyba E),obok lezal teac(16*)za 670pln!
|
Cytat:
Daj sobie spokój z LG lub Yamaha, Jak masz tyle kasy co na Yamahe to za ten szmal kup sobie Teac'a lub Plexa a nie pożałujesz }> no chyba że koniecznie musi być coś z tych dwóch no to "Y....A"(zgadnij) |
Wybór jest oczywisty - Yamaha,posiadam takowa i smiga az milo!Jest jedno ale , za ile???Moze warto dolozyc i kupic cos lepszego!
|
Osobiście mam LG-8080 z biosem 1.6. Nagrywarka jest super. Wypaliłem już nią ok. 500 płyt.Ale jesli mam być szczery w tej chwili wziął bym jakąś inną nagrywarkę ze wzgledu na brak Dao- Raw. Zawsze szukaj czegoś nowszego. Za 600-800 złotych kupisz już coś dobrego.
Pozdraiam. Andrzej |
Yamahy dzis juz nie kupuja ludzie bo wszystkie nagrywarki sa od niej tansze i lepsze bierz Teaca albo LG 16
|
lepiej teac albo ten nowy samsung sw216 / jest dosyć tani/ ale z tych dwu to yamaha bo ten lg jest dobry inaczej :)
pozdro |
Yamaha - lepszy wybor
|
Bierz LG ale 8012B ma DAO-RAW i niewiele wiecej kosztuje 8MB bufor
|
powiem tak: pale czesto u kumpla
na starszym modelu yamahy tj. 8/4/24. ostatnio policzylismy krazki brane setkami. naliczylismy ponad 800 sztuk. a yamaha dalej pali pali, pali. i zero sladow zaciec, blednych kopii (za wyjatkiem plytek okreslanych mianem lusterka). lg to *****. skopalem na tym kilka plyt bez rzadnej przyczyny - po prostu cos mu odbilo pozdrowienia dla grupowiczow Nikita_Bennet |
Bież Yamahe a jeżeli masz wiecej kasy kup Plexa
|
Oczywiście że YAMAHE - moje porównanie by wyglądało tak LG (radiomagnetofon jednokasetowy 'Kasprzak') Yamaha (wieża Technics) ;-) oczywiście biorąc pod uwagę tylko te dwie, ja bym kupił TEACa albo Plexa...
|
hahaha Co wybrać LG(fso 1500) czy Yamaha (BMW 735) Zastanów sie dobrze
8) Jerry 8) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29. |