![]() |
Problemy z nagrywaniem
Posiadam nagrywarkę HP CD-Writer Plus standardowo external ale wrzuciłem ją zamiasta CD-ROMu.
Problem pojega na tym że podczas instalacji Easy CD Creatora 5 Platinium wyskakuje komunikat "Drive is not supported. Czy chcę zainstalować Direct CD". Niezależnie czy go zainstaluję czy nie, nie mogę nagrać płyty gdyż po naciśnięciu record w Easy... pojawia się podobny komunikat z radą coby sprawdzić podłączenie nagrywarki. Próbowałem też eksperymantować z Nero. No nie wyświetka żadnych komunikatów, ale płyty też nagrać nie mogę. :-( PROSZĘ POMÓŻCIE!!! Pozdrawiam, Patataj PS1: Zainstalowałem wszystkie update'y do Easy PS2: Pociągnąłem i zainstalowałem ASPI z Adaptec'a PS3: Czy może to być uszkodzenie mechaniczne nagrywarki? Wcześniej na tym samym systemie (Win 2000 Pro) i z tym samym Easy... wszystko działało. PS4: System widzi napęd i czyta z niego bez problemów. |
Może masz jakiś problem z taśmą. Wypnij od płyty głównej i napędów, a następnie ponownie wepnij wszystko. Najlepiej jak masz jeszcze jeden kabel to spróbuj na drugim.
|
Problemy z nagrywarką
Na tej samej taśmie podłączony był napęd CD-ROM więc tylko zmieniłem napęd. CD-ROM działał poprawnie. To bym raczej wykluczał zwłaszcza że jak pisałem Windows widzi nagrywarkę i można w niej odczytać płytę.
Pozdrawiam! Krzysiek |
problemy z nagrywarką (rozwiązane)
Zainstalowałem ASPI za pomocą ForceASPI 1.7.
Niestety Easy CD Creator nadal nie działał. Zrezygnowałem z Easy... Zainstalowałem Nero i jest OK. |
Direct cd i nero mogą się gryźć gdy są razem. !!!
Miałem podobną rzecz z Easy ... - nastąpiła po odinstalowaniu jakiegoś innego programiku widocznie razem z nim wyciołem coś potrzebnego ease.. lecz ponowna instalacja ease nic nie dała. Po jakimś czasie musiałem przeinstalować od nowa wina i teraz działa bez zarzytu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08. |