![]() |
Lg Gce-8480b
Ilość załączników: 1
Witam mam pytanko...Czemu nagrywarka lg 48x bios 1.03 -testowa plytke PLATINUM 1x-48x 700mb , w testach zapisu -na 4 testy
2x zapisuje max 48x potem za 3 razem juz 40x i pozniej nawet 32x ?? Nizej beda 3 screeny pozdr ps. reklamowac naped?:) |
teraz 40x....
|
i ostatnia proba teraz to speed:) 32x...
|
Te napędy tak mają. Posiadaja jakąś (nie pamiętam) funkcję wbudowaną w napęd, która dobiera szybkość do nośnika.
|
No ale te 3 screeny pochodza ,z testu zapisu TEGO SAMEGO JEDNEGO JEDYNEGO CDR ! :)
I co tak roznie predkosc dobiera dla tej samej plytki?To normalne?? pozdr |
Moze po prostu nagrywarka po 2 pierwszych testach sie nagrzala a uklad dobierajacy max predkosc zapisu jest tak sprytny ze to wylapal i ograniczyl? Moze to troche naciagana teoria, ale swoja droga ten ukladzik w LG jest bardzo czuly i niekiedy denerwujacy. A wlasnie, poczekaj az wystygnie i zrob testy raz jeszcze - sam jestem ciekaw wynikow.
|
Prosze zrobilem tescik -po dluzszej przerwie- na tym samym nosniku;)
Teraz poszlo max 40x. Fakt chyba jest bardzo czula;) pozdr |
O rany... alez ten LG zalosny - oczywiscie bez urazy dla posiadaczy! Jak widac ten system doboru predkosci do jakosci nosnika w LG to kompletny niewypal (inna rzecz ze takie systemy zazwyczaj nie na wiele sie zdaja) - jesli ten sam nosnik raz jest uznawany za nadajacy sie do wypaleniea razy 32 a juz nastepnym razem x48 to nikt mi nie powie ze system dobrze dziala. To a propos stwierdzenia jednego z forumowiczow ze LGX48 przynajmniej powoduje ze mozna wogole nie przejmowac sie dobieraniem predkosci nagrywania do indeksu na plycie.
A moze ta nagrywarka ma po prostu wbudowana funkcje randomize z przedzialu 32-48 :D :D :D :D ???? |
Plemnik -dobrze to ujales ;)
pozdr |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |