![]() |
Format *.DAT
Sciagnałem sobie z muła 8 mile i jest ona w formacie DAT. W czym to odtwarzać żeby dograć tekst, ewentualnie czym przekonwertować aby odtworzył mi to jaki¶ program z obsług± tekstu.
|
jak pamiętam dobrze to *.dat odtwarza systemowy odtwarzacz który siedzi w windows-->system-->Mplayer.exe a co do tekstu to w NimoCodek Pack s± programiki które ładuj± pliki tekstowe działa to z Media Playerem
|
Przekonwertuj sobie to na mpg.
Mozna zmienic specjalnym programe ale wystarczy jak zmienisz rozszerzenie. Kazdy odtwarzacz ci to "lyknie" z obsluga napisow. Np. subedit, vplayer |
a zmien rozszezenie na .avi i odpal
POZDRAWIAM. |
ja zawsze w takiej sytuacji zmieniam rozszerzenie!
|
Windows media player odtwarza to bez zmiany nazwy, a zmiana rozszerzenia niestety nic nie daje. SubPlayer V player i inne nie odtwarzaj± tego.:(
|
w VCDEasy jest opcja konwersji z DAT na MPEG
|
U mnie tez nic nie łyka plików .dat ale obadam to VCDEasy
|
Cytat:
Natomiast jesli posiadasz plik dat i ma to byc film to odtworzysz to bez problemu wmp, subeditem i wiele innych jeszzce programow to odtworzy. Praktycznie kazdy.Bo to jest zwykly plik mpg zamieniony na dat, ktory wystepuje w vcd. |
Sorki ale skorzystałem z wyszukiwarki. Niestety zmiana nazwy .dat -> .mpg/mpeg na niewiele się zdała. Używałem kilku programów z postu - na nic. Nic więcej nie znalazłem w temacie. Olałem to - pliki skasowałem - szkoda tylko czasu na ¶ci±ganie 1.4 GB.
|
Cytat:
pozdro ;) |
ja takze polecam vcdeasy... swietnie sobie z tym radzi... kilka razy tak wlasnie przekonwertowalem dat na mpeg.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:17. |