![]() |
Laser jak działo przeciwpancerne
Mam pytanie dotyczące tzw. wypadków podczas odtwarzania /na CD lub CDR/ płytek. Pytam ponieważ moja znajoma miała dzisiaj taki buumm i nie wiedziałem co jej powiedzieć i poradzić. Dodam, że płytka rozpadła się chyba na milion kawałków. Myślicie, że napęd będzie jeszcze zdatny do użytku, czy powinna już biec po nowy. I jeszcze jedno co miało wpływ na to co się stało. Czy to płytka, czy napęd, czy ... ?
Z góry dzięki za info. Pozdrawiam |
A co to był za napęd, słyszałem, że LG zdarza się rozwalać płytki. A może płyta była nadpęknięta. Ja bym ten napęd cały przeczyścił i spróbował może będzie działał.
|
Laser, coś ty tam robił w napędzie johnny'ego :-D :D
|
Cytat:
Oświadczam ze nic nie powiem bez obecnosci zaprzysięzonego moderatora, ne bede składał zadych zeznań ! A tak pozatym to nie wiedziałem ze mam taka moc i to jeszcze na odległosć - kurde za dzo spedzam czasu przy kompie za duzo ...:-D ;) :-D |
Re: Laser jak działo przeciwpancerne
Cytat:
Chociaż jeżeli w napędzie jest jakaś wada i występują luzy podczas blokowania płyty - to może być to wina napędu |
Napęd powinien przeżyć. Miałem dwa takie przypadki. Pierwszy z płytką z giełdy, a drugi z płytką od kumpla (chyba Sigma). Za pierwszym jak i za drugim razem przedmuchałem cdromka odkurzaczem (rura podłączona do wylotu powietrza) i już z pół roku chodzi.
|
Cytat:
Dzięki. Zaraz wyślę sms-a żeby szykowała odkurzacz :-D |
Mojemu kumplowi rozwaliło w NEC'u "prisme".Wysypał resztki. Nagrywarka przeżyła! Działa do dziś. A propos; prismy są strasznie cienkie. Nikomu nie polecam.
|
Mojej koleżance rozpadła się tłoczona płyta (encyklopedia Fogra) w DVD LG. Płyta w kilku kawałkach a DVD działa od tamtej pory bez szwanku
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:21. |