![]() |
TEAC inny niż wszystkie
Witam.
Kupiłem ostatnio w sklepie firmy PTR nagrywarkę TEAC W540E 40/12/48. Jestem z niej zadowolony ale dziwi mnie odmienność tej nagrywarki od zdjęć w necie i opisach. A mianowicie nagrywarka ma w dolnym lewym rogu niebieski napis teac a poza tym na środku liczbę 40 również niebieską. (na zdjęciach w necie jest cała biała) Ale najbardziej zadziwił mnie bios tej nagrywarki - jego wersja to 2,4A. Na stronach cdrinfo najnowszy bios do niej to 1,0h. nagrywarka była produkowana w lipcu 2002 z tego co pisze na obudowie. Czy ktoś może mi to jakoś wytłumaczyć... Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam |
dziwne...
system widzi tą nagrywarkę jako teaca ? wszystko jest ok? patrzyłeś na str. teaca ? może tam są jakieś informacje może masz tzw. "białego kruka" z nagrywarek :-D ;) |
Ja tesh mam takową właśnie z takimi napisami, dali mi ją po tym jak oddałem starą do gwarancji.
Chyba narazie jesteśmy jedynymi właścicielami tej wersji 2.4A z napisami na panelu Ale ja tam różnicy nie widze od 1.0h8) |
Teac z 2.4A
Witam ponownie
Nio tak spoko z tymi krukami - ale sie zastanawiam czy my nie mamy podrobionego kruka ???? Czy nie zrobiłą go jakaś firma - Fiku-Miku i nie nakleiła bajernych napisów teac... to mnie jedynie martwi, bo na codzień chodzi bez żadnych zastrzeżeń . POzdrawiam |
Cytat:
System widzi jako TEAC, wszystko spox chodzi... tylko ten firmware inny i wygląd.. A i mam pytanie jak wykrywa w biosie nagrywarkę - chodzi mi o napis przy odpalaniu qompa ??? Pozdroofffffki |
Mam to samo. Szukam rozwiązania, ale na razie totalnie bez skutku. Na szczęście na razie działa bez zarzutu...
Na stronach TEACA nie ma kompletnie nic o czymkolwiek z numerem 2.40A |
A mnie nie martwi, że jest w tym jakiś kruczek. Z kimś to gadałem, że 2.4A to najnowszy bios TEACa i że kopiuje jakieś tam zabezpieczenia czy cóś. Panowie, nie martwcie się jutro bedzie Lepper.:-D :-D :-D
|
Na www.benchmark.pl przeczytałem opinię serwisanta o TEACach z biosem 2.4A. Jest absolutnie negatywna, wręcz ostrzega ludzi przed kupowaniem nagrywarek z tym biosem. Oficjalnie bios 2.4A nie istnieje a napewno nie jest oficjalnym biosem Teaca. 8)
|
No w końcu sie wyjaśniło
Witam
Nio ulżyło mi. Napisałem do Miśka4 (experta w serwerze Cdrinfo) i oto co mi odpisał: "to ze sa napisy to normalne :) a fakt, ze nagrywarka ma bios 2.4A to tez normalne, poniewaz nagrywarka ta dostala jakis tam certyfikat zgodnosci Microsoftu i dlatego posiada taki dziwnie oznaczony bios.... nie masz sie czym martwic :)" Więc się niczym nie martwię tylko spawam dalej :D Dzięki za posty. Pozdroofki dla wszystkich 8) |
A ja mam Teaca z napisami i z Biosem 1.0H ( wcześniej 1.0C) :-)
|
:D
jednym słowem : TEAC, TEAC-owi nie równy - naprawdęoryginalna firma hehehe jak Harley Davidson - nie ma dwóch takich samych hehhe..3majcie siem :cool:
|
Re: :D
Cytat:
A najwazniejsze, czy nie ma zbyt halasliwego napedu??:D |
A ja kupilem tego TEAC'a to tez mialem napisy, ale bios 1.0F. Kupowlaem OEM, ale na pudelkach z wersji BOX'owej na zdjeciach tez byly te napisy. Z wypalareczki jestem zadowolony.
|
witka
ja tez mam tego Teac'a z napisami i biosem 2.4A i mi zlamal SD2.8 na zabezpieczonej plycie BF1942 oraz na MOHAAS i na NFSHP2 uzywalem clonecd no i clony obecnie profiler'a |
TEAC 2.4A łamie wszelakie zabezpieczenia.
Ale co tam ASUS jest najlepszy:-D :-D :-D ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57. |