![]() |
Rozmowa glosowa przez GG
Mamy z kolesiem modemy i chcielismy nawiazac rozmowe glosowa przez GG, niby polaczenie jest ale nic nie slychac? moze ktos z Was prubowal takiego polaczenia, cos trzeba jeszcze dodatkowo ustawiac???
Z gory dzieki za odp |
sprawdzcie czy macie dobrze ustwione zrodla dzwieku nagrywanego - jak gadacie do mikrofonow to sprawdzcie czy niemacie wyciszonego w ustawieniach :)
|
Re: Rozmowa glosowa przez GG
Cytat:
Aby włączyć wejdź w: ustawienia/połączenie/połączenia bezpośrednie (peer-to-peer). |
u mnie ta rozmowa głosowa przez GG nie działa wogóle
poza tym na zwykłych modemach raczej będzie kaszana... :( a tlen wam działa ? |
1. Fairewall-wyłączyć całkowicie,
2. Opcje internetowe>zabezpieczenia-dać najniższy poziom Da się rozmawiać przez modem rozmawiałem z kumplem, ktory łączył się przez modem w usa i było ok-nie licząc 5-10sek opóźnienia. |
Cytat:
fairewalla nie mamy, bedziemy dalej proowac..... |
U mnie na modemie jest ok. Firewall tez dziala, ale jest odpowiednio skonfigurowany. Jak probowalem laczyc sie ze znajomymi to najczestsza przyczyna , ze ich nie slyszalem bylo wlasnie wyciszenie mikrofonu w ustawieniach dzwieku.
Co do tlenu gada sie znacznie lepiej niz na GG. Dzwiek jest naprawde wporzo. Poza tym mozna ustawiac szybkosc jego wysylania, zeby zapobiec "zacinaniu" sie dzwieku. W obu przypadkach polecam jednak sluchaweczki na uszy dla obu rozmowcow bo jak po paru sekundach slyszy sie swoj glos u kogos w glosniczkach to niezle to rozprasza. |
Lepiej dać sobie spokój z gg. Do rozmów głosowych duzo lepszy jest tlen. Zero opóźnień i jakość głosu całkiem dobra. A do gadania tradycyjnego oczywiście lepszy gg :) + PowerGG :-D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15. |