![]() |
Program DVD decrypter???Kopia DVD
Witam ponownie i powoli brne do końca kopiowania płyt DVD więc dowiedziałem się że potrzebny program DVD decrypter potem są już płytki odbezpiczone i można je nagrać tylko czy pytanie czy w nero czy może stworzone neroVisionExpress.
MOŻĘ KTOŚ KTO SIĘ NA NAGRYWANIU DVD TO OPISZE NA "STRONIE GŁÓWNEJ" (np.opis rippowania za***isty i już umiem) Coś pod tytułem: "Jak skopiować płytke DVD" Yo ma nygga8) |
Re: Program DVD decrypter???Kopia DVD
Cytat:
Przeciez na forum o divx ci napisalem. Jak masz nagrac film. Program zrzuca wszystko do iso wtedy w manu zmieniasz funkcje i z tego iso on ci nagra na plyte nie jest potrzebny zaden nero w tym wypadku. jesli chcesz skorzystac z nero to zrzucasz w/w programem pliki nie do obrazu ale jako wlasnie zwykle pliki. Program w czasie zrzucania zdejmuje zabezpieczenie i pliki na dysku sa juz bez niego. Wtedy mozna spokojnie wypalac nero. |
Ale program jest łatwy w obsłudze???? Wiem poradze sobie. W razie co to jeszcze pomęcze ludzi chyba że ktoś się wkurzy.Alw od przybytku wiedzy głowa mnie "nie" boli. Jestem pod wpływem filmu ALI G in tha house west cost is te best. YO ma nygga (BUJAKA BUJAKA) sorry rozmażyłem się.
DZIEKI ZA RADY. PIWO?? |
A co z przypadkiem plyty o rozmiarze wiekszym od 4,7. W tym przypadku iso bedzie wieksze i nie zmiesci sie na nowa plytke?
|
w tym przypadku trzeba ścisnąć "materiał" video i wyrzucić wszystkie dodatkowe ścieżki dźwiękowe, niepotrzebne podpisy i dodatki typu trailery, wywiady itd.
rippujemy TYLKO film na HDD w trzech częściach: video, audio, polskie podpisy. następnie za pomocą Rempeg albo Cinema Craft Encodera zmiejszamy bitrate video tak aby film wszedł na dvdr (4,3 gb). potem za pomocą np. Ifoedit łączmy ze sobą ponownie "odchudzone" video, audio i napisy, korygujemy pliki informacyjne i wypalamy krążek.... można to trochę uprościć za pomocą programy DVD2DVDR http://users.pandora.be/DVD2DVD-R/DVD2DVDR1.3.4.zip , który automatyzuje ten cały proces, pomaga ustawić parametry - w tym najważniejszy bitrate. do pracy wymaga CCE 2.50 i IfoEdit albo Scenarista. |
Cytat:
Zawsze możesz użyć CloneDVD2 lub 3 ja osobiście używam CloneDVD2 Przed nagraniem materiału na DVD możesz zaznaczyć w programie rzeczy których nie chcesz na płycie jak dodatkowe języki reklamy komentarze itp. odrazu zmniejsza ci się rozmiar a i jakość zostaje ta sama. Program jest bardzo łatwy w obsłudze. Ja używam dwuch DVD Decryptor do zżucenia na dysk i ClonDVD do nagrania na plyte. Cala operacje jest szybka i prosta Polecam |
Archeolog?
|
Cytat:
Też tak zaczynałem. || |
Każdy z nas miał wzloty i upadki :respect:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:05. |