![]() |
Problem z LiteOn LTR-40125S
Mam problem takiego typu, że płyty oznaczone prędkością x40 (Patinum, Arita) nagrywarka chce nagrywać s prędkościu x32. Bios sprawdzałem, mam - najnowszy orginalny nie zmieniany. Co ciekawsze płyty, które były dostępne wcześniej o prędko zapisu x24 (Platinum, Arita) nagrywa z prędkością x40 :-/.
|
zacznij uzywac sprawdzonych plytek a bedzie OK
na 100% z predkoscia 40 nagrasz: Princo x48 (te bez napisu Budget) Platinum x48 no i oczywiscie markowe typu TDK czy Verbatim |
Dzięki. Ale na markowych nagrywać nie będę ;)
|
napisalem Ci te tansze (za 1zl) a jak to Ci nie odpowiada jeszcze to nie oczekuj cudow
|
Może tej płyty nie ma zapisanej w biosie, więc napęd "stosuje" bezpieczną prędkość.
|
Cudów nie oczekuje ponieważ nie kest to już moja pierwsza nagrywarka ani nawet druga - dużo już widziałem. Ale poprostu pytam czym może to być spowodowane. Ponieważ u innych na tych płytach da się z prekością x40 nagrywać.
|
Jeżeli posiadasz starszy bios to go uaktualnij. Może coś pomoże. Liteon często dodaje do biosów nowe płytki.
|
Cytat:
widac jakies Twoje ustawienia lub konfiguracja sprzetu a moze program w jakim nagrywasz powoduja spadek predkosci podaj wiecej szczegolow |
Juz zrobiłem. Był jeszcze nowszy firmware od tego, który mam i teraz juz nagrywa x40. dzięx wszystkim
|
Tylko spokjnie a do wszystkiego da się dojść
Tylko spokjnie a do wszystkiego da się dojść
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:13. |