Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   audio (dokladanie) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/audio-dokladanie-13949/)

ampel 13.12.2002 21:48

audio (dokladanie)

witam!
czy mozna nagrac jedna piosenke nie zamknac plyty a potem innym razem dolozyc jeszcze pare piosenek taka multisesja

pozdrowka A

Remix 13.12.2002 21:53

ampel masz manie dogrywania :)

a swoja droga to chyba normalnie - zostawic sesje otwarta?

grzeniu 13.12.2002 21:55

Mozna, ale stacjonarny odtwarzacz ci zglupieje, bedziesz to odtwarzal tylko na kompie.

mapsajm 13.12.2002 22:02

cedeki w wierzach widzą tylko pierwszą sesję. resztę zobaczysz tylko na kompie, jak już napisał Grzeniu.

SEBAW 13.12.2002 22:37

Zwykły odtwarzacz będzie miał problem z określeniem czasu na płycie, tzn. w którym miejscu "teraz" się znajduje.

ZYGA 14.12.2002 00:13

Zwykły odtwarzacz będzie miał problem z określeniem czasu na płycie, tzn. w którym miejscu "teraz" się znajduje.
Witam.Dobrze że napisałeś "zwykły odtwarzacz" bo np. zwykła
nagrywarka stacjonarna (nie komputerowa)widzi takie płyty bez
problemu.Podaje przy tym na wyświetlaczu, wszelkie informacje
związane z zawartością płyty.Jest to bardzo wygodne bo można takiej
płyty swobodnie słuchać i w miare potrzeby dograć kolejne nagrania
i na końcu sfinalizować.
Pozdrawiam.
Zyga

ampel 14.12.2002 11:58

Tak ,tak macie troche racji ,u mnie to juz maniactwo .
Ale kolega zapytal mnie o taka mozliwosc ,odpowiedzialem jak wy ze naturalnie mozna ale kiedy zaczolem kombinowac to okazalo sie ze nie .
W nero nie ma takiej mozliwosci zeby audio w multisesji zrobic , wydaje mi sie ze w win on c´d tez nie ,wiem ze mozna mieszac audio z innymi danymi ,ale skoro wy piszecie ze mozna to napewno tak jest powiedzcie mi tylko jak i czym bo juz calkiem zglupialem .
Pozdrowionka A

Sprezyn 14.12.2002 13:10

mysle, ze w nero jednka mozna to zrobic8)
Otoz wava musisz nagrac jako Iso - problem
tym, ze nie ma jak zamknac takiej plyty:( -
ale moze istnieje jakis soft. Oczywiscie w
opcji audio nie nagrasz plyty nie zamknietej
bo jest to nie zgodne ze specyfikacja audio cd

grzeniu 14.12.2002 13:26

Cytat:

Sprezyn napisa***322;(a)
mysle, ze w nero jednka mozna to zrobic8)
Otoz wava musisz nagrac jako Iso - problem
tym, ze nie ma jak zamknac takiej plyty:( -
ale moze istnieje jakis soft. Oczywiscie w
opcji audio nie nagrasz plyty nie zamknietej
bo jest to nie zgodne ze specyfikacja audio cd

Wava nie mozesz nagrac jako iso bo zmienisz wtedy format plyty. Trzeba to zrobic jako audio i nagrywac w TAO i nie zamykac plyty, pozniej robisz nowa kompilacje audio i dogrywasz nastepne a na koncu dopiero dajesz zamknij plyte. W ten sposob robisz kilka sesji audio, tyle ze w wiezach bedzie i tak widziana tylko ta pierwsza. Moga tez byc nieporzadane efekty (trzaski miedzy trackami) jako efekt nagrywania w TAO. Moim zdaniem wariant troche bez sensu, no ale jak sie ktos upiera... ;)

ampel 14.12.2002 17:12

Serdeczne dzieki !
Tak tak ja rowniez uwazam ze to nie ma sesu przeciez jezeli sie zbiera muzyka to istnieja inne bardziej rozsadne sposoba np. Mp3 mozna je dokladac jak sie chce , zasugierowalem sie bardziej rozwiazaniem problemu niz sesem tego w ogule . Ale przynajmiej czegos sie znowu nauczylem.

pozdrawiam A.

SEBAW 14.12.2002 17:51

Cytat:

ampel napisa***322;(a)
Serdeczne dzieki !
Tak tak ja rowniez uwazam ze to nie ma sesu przeciez jezeli sie zbiera muzyka to istnieja inne bardziej rozsadne sposoba np. Mp3 mozna je dokladac jak sie chce(...)

Tylko mp3 nie jest odzwierciedleniem ścieżek audio. Przez mp3 traci się jakość dźwięku, a jeżeli ktoś jest maniakiem muzy i posiada niezły sprzęcior to "widzi" to.

ampel 14.12.2002 20:56

Zgadzam sie calkowicie !
mp-3 to jednak jeszcze posrodek jezeli ma sie dobry sprzet , muzyka bzmi glucho i nie przestzennie Dlatego plyty ktore maja dla mnie wartosc najczesciej kupuje .Sa jednak kawalki ktore sklada sie pojedynczo i wtedy dzieki Bogu ze mp3 istnieje .

Pozdrowionka A

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35.