![]() |
kolejne pytanko od laika...:)
Czy to prawda, że nie należy nagrywać płytek audio na większych prędkościach? Podobno występują błędy i wiele trzasków. Dzięki i sorka za banały....
|
Re: kolejne pytanko od laika...:)
Cytat:
|
Cytat:
Poczytaj troche wczesniejsze dyskusje na forum, bo to juz bylo wiele razy. |
Cytat:
POZDRAWIAM. |
Witam !
Takze w dziale ARTUKUŁY coś jest http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/w...owypalanie.php Miłej Lektury. |
Powiem tak
jeśli chcesz sobie mieć muze dobrej jakości i masz duzo czasu to zrzuć sobie 4x i nagraj 4x . ja tak robie i mam święty spokój. |
ja nagrywam z prędokością 16 i też nie mam problemów ...
|
a ja Wam powiem ze nagrywam przy pomocy Feurio! 1.66 z predkoscia 24x i muza jest bardzo dobrej jakosci. Moze nie jestem melomanem z wyostrzonym sluchem ale uwazam, ze jak dla mnie i znajomych to spoko jakosc - bez zarzutow, a slyszalem juz plytki nagrane w x4 i nie widze roznicy :D
|
problem moze sie pojawic przy odczycie na
nieco przechodzonym sprzecie. Takie plytki nie beda sie chcialy czytac8-) Strasznie chcialbym kiedys zobaczyc - uslyszec porownanie audio plytek nagranych na teacu, litku, lg itd oczywiscie przy tej samej predkosci. Przeprowadzic slepy test czy jak to sie nazywa. Ciekaw jestem, czy barwa dzwieku na poszczegolnych urzadzeniach jest odczuwalnie rozna8-) |
pewnie tylko dla wytrawnego ucha maniakalnego melomana :D
|
Mam 1-stopień muzykalności tzn. wiem kiedy grają :-D , ale jak robię kopię audio to nie wyskakuję powyżej x8. Na dobrym sprzęcie audio , Ci co mają dobre ucho ( są tacy ?? ) można usłyszeć różnicę w jakości.
Jak robisz dla siebie płytki to poświęć te 5 min. więcej , a będziesz zadowolony.:) Pozdrowienia dla audiofili i nie tylko;p |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:20. |