![]() |
Zrzucanie DVD na DivX
Mam pytanie czy moj sprzet:
Pentium 3 550 192 mb ram gf4 64 ddr spokojnie bez zaciecia zrzuci dvd do divx????? |
Re: Zrzucanie DVD na DivX
Cytat:
Dziwne pytanie. A dlaczego nie? Ciekawe co rozumiesz pod pojeciem spokojnie? |
chyba to jest jasne, ze im szybszy procek tym szybsze kompresowanie.
POZDRAWIAM. |
ten temat tez mnie interesuje
ja mam durona 750 384Ram ciekawe ile potrwa kompresja filmu powiedzmy 90 minutowego. I przy okazji jakiego najlepiej uzyc softu?:o |
Ten temat juz byl. Zreszta sam go zalozylem. Przejrzyjcie sobie forum w dziale DVD
|
mi chodzi czy jak zrzuce film to nie bedzie klatkowal.
a jakie znacie programi kilka w 1 |
Cytat:
Jesli normalnie ogladasz divx i ci nie "klatkuja" to jak zrobisz tez nie bedzie ci "klatkowac". Przy twoim procesorze uzywajac gordianknota film bedziesz tworzyc ponad 10 godzin. |
no wiem ale o czas zgrywania mi nie chodzi dzieki weron!
|
tak celeron 800 ok 11h najgorzej jest zgrac dzwiek i obraz - bajerka do tego podobno jest guardin knot - niestety nie miałem okazji sprawdzic i ile by robił teraz na moim athlonie 1333 ????
|
Witam !
11 GODZIN !!!! paranoja ! Chyba trzeba zmienic procka bo w kompleksy powpadam ! |
Miałem kiedyś P II 500MHz ***8211; 16 do 18 godzin.
|
mam problemy z konwerjsa z dvd>avi(divx) macie jakis artylul lopatologicznie wytlumaczony albo stronke
Pozdro;) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli znajdzie sie osoba zainteresowana tematem ,to oczywiście mogę go rozwinąć ...
Kilka przykładów : np. soft Vidomi+procesor Duron 1.0Ghz - czas trwania kompresji filmu trwającego 1.5 godziny do formatu DivX przy jakości b.dobrej = 3godziny . Ta sama zabawa z procesorem Athlon 1.4GHz - 2godziny kompresji . Czasy 7kl/s podczas kompresji minęły wraz wprowadzeniem obsługi formatu YV12 przez oprogramowanie służące do kompresji materiału video .jaro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47. |