Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napêdy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   niezrozumia³e wyniki kopiowania zabezpieczonych p³yt (https://forum.cdrinfo.pl/f2/niezrozumiale-wyniki-kopiowania-zabezpieczonych-plyt-14013/)

oneeye 15.12.2002 15:44

niezrozumia³e wyniki kopiowania zabezpieczonych p³yt

pozrafiam wszystkich forumowiczów

mam taki ma³y problem
mam ¶redni zestaw Teac'a CD 540 I CD W540 i podczas kopiowania zabezpieczonych p³yt dziej± siê ¿eczy niezrozumia³e

mianowicie

rozpoznaje zabezpieczenie clony xxl 2010 lub dowiaduje sie o nim ze stron www (rzadko)
u¿ywam profilera do zaimplementowania profilu do clone cd 4202
kopiuje i...
albo zak³adam image na deamon tools albo bezpo¶rednio do clon'a mi na p³ykê

je¶li zak³adam image na deamona to pó¼niej kopiuje z virtualnego dvd na p³yê na ró¿ne sposoby zazwyczaj jest to "protected game" albo starty profil z kopiowania imagu z p³yty na dysk

i co najlepsze uda³o mi sie skopiowaæ nawet safe disca 2.8 z u¿yciem emulatora

problem tkwi w tym ¿e przed kopiowaniem nie instaluje oryginalnej gry na pc'a ale pó¼niej z kopii i co ciekawsze nie instalujê z nagrywarki tylko z cd roma bo s³ysza³em ¿e zwykle tym czym siê kopiuje w tym tylko da siê odtworzyc a ja spejalnie instalujê dopiero kopie i to z cd roma nie z nagrywarki

uruchamia siê bez problemu

ale tylko u mnie

i u nikogo innego

mam xp pro i zauwa¿y³em ¿e u znajomego z xp z problemami ale uda³o siê uruchomiæ tak¿e a w win 98 nie ma szans na uruchomienie

czy jest kto¶ kto mia³ podobne do¶wiadczenia i mo¿e dowiedzia³ siê o co tutaj chodzi

dodam ¿e nie chodzi tylko o sf 2.8x ale równie¿ i starsze nawet 2.0 i inne zabezpieczenia (alkoholem robi siê to samo)

Remix 15.12.2002 17:32

aaaa przepraszam w czym tu problem? jakie bylo pytanie? :D

w ogole jaki miasz bios? bo tylko z biosem 2.4A mozna tym Teac'iem kopiowac zabezpiczone plyty powyzej SD2.50 chos i tak nie zawsze sie to udaje.
Tak szczerze mowiac to ten Teac nie jest przeznaczony do kopiowania zabezpieczonych plyt nowymi zabezpieczeniami - stad te cyrki :D
jak chcesz kopiowac zabezpieczone plytki to dokup sobie Litka

goliat 15.12.2002 20:40

Re: niezrozumia³e wyniki kopiowania zabezpieczonych p³yt

[QUOTE]oneeye napisa***322;(a)
[B]pozrafiam wszystkich forumowiczów

mam taki ma³y problem
mam ¶redni zestaw Teac'a CD 540 I CD W540 i podczas kopiowania zabezpieczonych p³yt dziej± siê ¿eczy niezrozumia³e

mianowicie

rozpoznaje zabezpieczenie clony xxl 2010 lub dowiaduje sie o nim ze stron www (rzadko)
u¿ywam profilera do zaimplementowania profilu do clone cd 4202
kopiuje i...
albo zak³adam image na deamon tools albo bezpo¶rednio do clon'a mi na p³ykê

je¶li zak³adam image na deamona to pó¼niej kopiuje z virtualnego dvd na p³yê na ró¿ne sposoby zazwyczaj jest to "protected game" albo starty profil z kopiowania imagu z p³yty na dysk

i co najlepsze uda³o mi sie skopiowaæ nawet safe disca 2.8 z u¿yciem emulatora

problem tkwi w tym ¿e przed kopiowaniem nie instaluje oryginalnej gry na pc'a ale pó¼niej z kopii i co ciekawsze nie instalujê z nagrywarki tylko z cd roma bo s³ysza³em ¿e zwykle tym czym siê kopiuje w tym tylko da siê odtworzyc a ja spejalnie instalujê dopiero kopie i to z cd roma nie z nagrywarki

uruchamia siê bez problemu

ale tylko u mnie

i u nikogo innego

Mialem podobny problem (LiteOn 40125S i Win 98 ) Mog³em instalowaæ z kopi tylko na moim kompie.
Sprobuj starszyej wersji Clony XXL i CloneCD.

-Sid-The-Rat=> 15.12.2002 21:04

wylazc emulacje zabezpieczen w Daemonie - najlepiej wylacz go calkowicie - i wtedy sprawdz czy ci gra pojdzie

twoje TEACi nie nadaja sie do walki z zabezpieczeniami - niestety zostaje ci tylko droga przez softwareowe oszustwa - a one nei zawsze dzialaja...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:58.