![]() |
Re: Re: ello
Cytat:
|
Re: ello
Cytat:
|
ello
Cytat:
|
Ja mam inne pytanie. Mianowicie jak zabrac prawa uzytkownikowi do np. Dyku D: lub CD-romu chodzi mi o to zeby wogole nie byly one widoczne.
|
dzieki!;)
Rowniez Wesołych! |
ello
tak jest taka możliwość z tym, że w windows xp troche to namotane więc, hyhy. Musisz założyć konto użytkownika zaawansowanego. Po kolei więc:
1. Zakładasz konto uzytkownika ograniczonego. 2. Przechodzisz do zakładki w panelu sterowania - narzędzia administracyjne - zarządzanie komputerem 3. Wchodzisz tam w Narzędzia systemowe i uzytkownicy i grupy lokalne 4. Wybierasz zakładke Uzytkownicy i masz tam swojego usera co założyłes przed chwilą 5. klikasz na jego właściwości i zakładka członek grupy, usuń członka grupy -użytkownicy i klikasz dodaj - pojawia się okno i klikasz zaawanscowane i następnie opcje - znajdź teraz 6. pokazuje wsio rodzaje kont i wybierasz uzytkownika zaawansowanego i OK i znów OK i ZASTOSUJ i OK 7. no i wsio uffffffffffffffffff, w windows 2000 było lżej hyhy pozdrawiam i wesołych świąt!!! :) |
WinXP i konta userow
Mam u kumpla WINXP i chce zalozyc 2 konta Administrator i uzytkownik 2 z ograniczonym dostepem jednak nie tak jak ustawil windows tzn. chcialbym ograniczyc tylko mozliwosc dodawania sprzetu ale zeby instalacja programow byla w pelni czy jest taki program (mialem cos takiego pod win98 nazywalo sie konfigurator98)
Pozdro!;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50. |