Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dźwięk w XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dzwiek-xp-14049/)

AS_Wywiadu 17.12.2002 22:07

Re: Re: heh

Cytat:

Ćwikła napisa***322;(a)
Mam Prolink Pixel View Play tv(nicam) z radiem.
No ja mam karte TV WinFasta 2000Xp i powiem ci, że jak chwilowo nie miałem dźwiękówki i korzytałem z AC97 codeka to miałem też trzaski i zgrzyty nie do wytrzymania, ściągnij nowe sterowniki do twojej karty TV a serio dźwiękówke jak możesz sprzedaj, nie polecam kupna SB live bo bedziesz miał inne probelmy z nią. Zajrzyj na moją odpwiedź tutaj
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&pagenumber=2

Serio kup sobie lepiej niedrogą karte dźwiękową ale firmową jakąś np Hercules Muse XL za jakies 120zł albo Leadtek WinFasta też są na tym samym układzie CMI8738, miałem wcześniej to żal było mi się z nią rozstać ale serio zero problemów a jakość brzmienia, kompatybilność, instalacja sterów i jakość naprawdę godna polecenia. A jak chcesz mieć coś lepszego to już inna bajka pod linkiem wyżej ;)

Ćwikła 17.12.2002 20:57

Re: heh

Cytat:

AS_Wywiadu napisa***322;(a)
jaką masz karte TV?

Mam Prolink Pixel View Play tv(nicam) z radiem.

Ormianin 17.12.2002 20:53

Re: heh

Cytat:

jaką masz karte TV?
Niestety... wiekszosc SB 128 tak sie zachowuje nie tylko pod XP ale i 2000, poprawnie dziala podobno SB 128 Vibra, mozliwe ze to wina sterownikow... polecam najtansza karte ale z innej serii SB, LIVA mozna kupic juz za 100 zl

AS_Wywiadu 17.12.2002 16:03

heh

Cytat:

Ćwikła napisa***322;(a)
Mam Ausa i dzwięk z codekiem AC97 ale wtedy mam problem z dzwiękiem w karcie tv(wogóle nie działa).
jaką masz karte TV?

Ćwikła 17.12.2002 13:48

Re: hehe

Cytat:

No ja już dawno się pozbyłem dźwiękówki sb128 bo to normalne na tej karcie, heh, serio jest to jeden z najbardziej nieudanych kart Creative. Jeśli masz płyte główną z codekiem AC97 to już lepiej tego codeka używaj niż tego nieszczęsnego SB128. A jak nie masz to polecam zmienić karte. Jak chcesz coś taniego to poszukaj na układzie karty CMI 8738, to nie będziesz mieć żadnych zgrzytów, trzasków i piardów, hyhy :). Polecam WinFasta albo Herculesa MUSE XL. sam miałem wiele kart: SB64 Value, SB128, SBLive5.1, Audigy testowałem..., Hercules Muse XL, a teraz mam Hercules Fortissimo 2 jestem very happy :) MÓWIĘ STANOWCZO "NIE KARTOM CREATIVE!!!";)
Mam Ausa i dzwięk z codekiem AC97 ale wtedy mam problem z dzwiękiem w karcie tv(wogóle nie działa).

AS_Wywiadu 16.12.2002 21:12

Cytat:

faco napisa***322;(a)
Pokombinuj z przekładaniem karty w inne sloty, Creative***8217;a nie można ot tak sobie wrzucić w pierwszy lepszy slot.
Pod tym względem są prze***8230;e.

:-D też fakt!!! :-D

faco 16.12.2002 20:45

Pokombinuj z przekładaniem karty w inne sloty, Creative***8217;a nie można ot tak sobie wrzucić w pierwszy lepszy slot.
Pod tym względem są prze***8230;e.

AS_Wywiadu 16.12.2002 20:16

hehe

No ja już dawno się pozbyłem dźwiękówki sb128 bo to normalne na tej karcie, heh, serio jest to jeden z najbardziej nieudanych kart Creative. Jeśli masz płyte główną z codekiem AC97 to już lepiej tego codeka używaj niż tego nieszczęsnego SB128. A jak nie masz to polecam zmienić karte. Jak chcesz coś taniego to poszukaj na układzie karty CMI 8738, to nie będziesz mieć żadnych zgrzytów, trzasków i piardów, hyhy :). Polecam WinFasta albo Herculesa MUSE XL. sam miałem wiele kart: SB64 Value, SB128, SBLive5.1, Audigy testowałem..., Hercules Muse XL, a teraz mam Hercules Fortissimo 2 jestem very happy :) MÓWIĘ STANOWCZO "NIE KARTOM CREATIVE!!!";)

Ćwikła 16.12.2002 19:58

Dźwięk w XP

Mam kartę SB 128PCI i windowsa XP. Nie wiem dlaczego ale przy odtwarzaniu muzyki z winampa lub karty tv słychać dziwne trzaski i zniekształcenia dzwięku. Czy może ktoś miał coś podobnego.Pomoc!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:08.