![]() |
czemu nie gra ???
ok, sprawa wyglada nastepujaco:
wkladam plyte CD Audio do napedu pliki audio powiazane mam tak zeby muza grala mi w winampie wlacza sie winamp i kucha muzy nie ma, plyta nawet nie startuje to samo w windows media player ok, ale wlaczam CDex i tu moge se muze wlaczyc i muza gra 8-) w easy cdda extractor tez dziala ale czemu nie gra w winampie czy wmp8 ??? jeszcze nie tak dawno gralo przypominam, ze pracuje na WinXP Pro + sp1 Panowie (a moze i Panie :D) maly HELP by sie przydal ;) !!! POZDRAWIAM. |
dzuałało? to kabel do cd-audio masz na pewno ?
|
Witam !
Podejrzewam ze CDex powiazał pliki .cda TYlko ze soba i nie dopuszcza innych progsów do płytki - musisz sie pobawić i jakoś to wyłaczyć/ z regóły tylko jeden program wiąze sie z jednym typem plików ale sa oczywiscie wyjatki / Pozdrawiam |
a próbowałeś włączyć winampa normalie i dać odwórz
-> płyta -> track01.cda ? czy tylko klikałeś na AudioCD w Mój Komputer ? |
w CDex nie ma zadnej opcji powiazania plikow, odinstalowalem go i zadnej poprawy, dokladniej przyjzalem sie WindowsMediaPLayer8 i okazalo sie ze nie widzi plyty Audio, a przy probie otworzenia np. Track01.cda za pomoca Wmp8 dostaje komunikat:
Nieprawidłowy identyfikator urządzenia MCI. Użyj identyfikatora zwróconego podczas otwierania urządzenia MCI. Czy ktos to rozumie ??? Przypominam, ze tzw. Rippery (np. CDex, Easy CDDA Extractor) odtwarzaja plyty bez problemu. POZDRAWIAM. |
A MASZ PRZYCISK PLAY NA CD-ROMIE ? :) ;)
ŻEBY ODTWARZAĆ CD-AUDIO NIE TRZEBA WYSPECJALIZOWANEGO OPROGRAMOWANI DZIWNE JEST TO CO SIĘ U CIBIE DZIEJE A PATRZYŁEŚ DO PANELU STEROWANIA? ->MULTIMEDIA -> MUZYAKA AUDIO CD MOŻE TAM COŚ SIĘ DOWIESZ ?? |
rzucalem okiem gdzie sie dalo i nic nie znalazlem :(
a play na napedzie nie mam widze ze moj problem przysporzyl problemow :D |
Cytat:
|
no to chyba reinstalacaj Windy XP :-o, ale najpierw jeszcze pokombinuje
hmm, tak sie jeszcze zastanawiam w sprawie reinstalacji, czy jak dam NAPRAW (na poczatku w instalacji XP-ka) to ustawienia oraz programy zostana w nienaruszonym stanie ??? i chyba najwazniejsze czy moge liczyc an usuniecie bledu ??? |
ostatnio roziłem instalkę XP home z powrotem na uszkodzony sys. i wszystko jest ok
oczywiście to nie był mój komp., na swoim zainstalowałbym jeszcze raz |
panowie, problem zostal rozwiazany w sposob banalny
ze nikt o tym nie pomyslal :P po prostu przeinstalowalem DirectX'a :D POZDRAWIAM. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09. |