![]() |
Witam,
Ale z niektórych niedowiarki. :) ... Tak dla rozwiania niejasności niektórych Forumowiczów. /||\aster na 100% mieszka w U.S.A. ( dla 'totalnych' niedowiarków - mam dowody :) ) Naprawdę nie wiem, dlaczego niektórzy mają co do tego faktu wątpliwości. Czy to jest takie dziwne ? Zamiast się cieszyć, że Forum jest znane nie tylko w PL, to marudzicie ;););) :) Do Mastera: Twoje 'wiatraki' wyglądają całkiem praktycznie. Ewentualnie mógłbys pomyśleć o design'nie. Ale to nie jest aż takie ważne jak funkcjonalność. Generalnie "piątka z plusem" ;) :) PS" Jak mi się uda pożyczyć aparat cyfrowy to pstryknę kilka zdjątek mojej obudowy ( z zew. i od wew. ) i wyślę Ci na mail'a. Może podczas ich oglądania nasuną się Tobie jakieś nowe pomysły. :) |
Cytat:
Co do Stanow Master to bylem raz, w NY na lotnisku Kenn. przesiadalem sie w samolot do Portland i potem juz Zachodnie Wybrzeze, jesli juz o tym mowa to komputery malo mnie interesowaly w czasie pobytu, to byl 1996 rok, nadmienie tylko ze wszedzie byly dostepne, w bibliotece, w banku, na poczcie, na lotnisku, na ulicy przy instalacji swietlnej... z ludzi ktorych poznalem kazdy mial swoj komputer, krolowal MAC a PC to byly wtedy na machniecie reki za cene 300 dolcow w marketach... nie wiem czy byly to super pawer pc, ale byly tanie... w przydroznym barze poza miastem ale w aglomeracji pracowalem przy wycinaniu trawnikow za cene 100 dol. na dzien, pracowalem dorywczo i "na czarno" wiec to nie byly wygorowane zarobki, mysle ze ten komp w markecie po 3 dniach pracy bylby dla mnie dostepny... wiadomo inne sa realia w poszczegolnych miastach, TAX oraz inne wzgledy spoleczne, materialne i podobne... nie ma dyskusji w tym temacie zreszta... dla mnie liczy sie bardzej cichy komp jak glosny ze stadem wiatrakow, pisze to Master nie dla draki jakiejs ale dla pisania w temacie wiatrakow i mozliwosci czegokolowiek w USA, nie musisz byc wiec wulgarny pozdrawiam |
Takie pytanie na marginesie:
Czy jak HDD sie grzeje to czy moga byc jakies nastepstwa tego??? Bo mam BarracudeIV 40GB i ona sie naprawde grzeje!! Nie wiem czy nie powininem czegos na nia zalozyc??? |
Heh ty to tam w stanach masz pomysły ;)
|
Cytat:
|
Pomysł ciekawy, ale tak naprawdę to chyba to niepotrzebne, bo ten komp się wcale nie grzeje :P
|
Czego to sie nie robi dla komputerka :D :D
|
Cytat:
Chyba jednak sie za duzo filmow na ogladales za dwa dni pracy :) fajnie, pokaz mi taka prace gdzie jednego dnia zarobisz 800USD (2x = 1600- mowimy o porzadnym). Nie bede ci pisal o moich finansach, ale zapewniam cie mam co jesc i co z pieniedzmi robic. Jedna osoba (z forum) wie kiedy sobie kompa kupie, takze ma dowody na to ze tutaj mieszkam wiec daroj sobie te docinki. A co do kupna wentylatora to powiem ci tak: Jestes chyba zazdorsny, ze sam takiego czegos nie zrobiles od A-Z, nie mowie ze to jest super, ale zrobilem to sam (z pomoca forumowiczow), ale project i ogolne wykonianie to ja zrobilem. Nie sztuka jest kupic, sztuka jest zrobic. |
A tak master, zastanawiaja mnie te Twoje Stany... porzadnego kompa mozna tam kupic za 2 dni pracy, zreszta tych co osobiscie znam (coz ludzie pracujacy przecietnie) i mieszkajacy w takich sobie miejscach jak NY, Philadelfia, Boston, Ohio, Portland, Chicago... to sobie kupuja laptopa z palcem w nosie, ani to tam drogie, ani halasuje, a reszta jasna... sam latam do chrzesnej do Portland od czasu do czasu(lot mi funduje bo koszmarnie drogi bilet) i na te wakacje zamierzam sobie popracowac i kupic tam wlasnie laptopa... co jest moim marzeniem komputerowym... stacjonarny tylko jako konsola lub serwer dla peryferiow typu CD-RW, rozdzielacz netu i podobne...
pozdrawiam:) |
Cytat:
|
podoba mi sie. Fajnie wyglada nawet nadaje sie do seryjnej produkcji;)
|
a jeśli chodzi o stawianie kompa przy oknie to odradzam. mój stał w pobiżu drzwii balkonowych i jakoś dziwnie często sie restatrtował. przestawiłem i wszystko jest OK 8)
|
Cytat:
Co do napiecia to jest 110 Co do stojakow, to na poczatku wiercilem z boku obudowy dziury bo nie mialem szyn do podtrzymywania dysku i dobrze chodzilo, ale teraz mam juz szyny i jest wszystko spoko :) P.S. Wlasnie jednego goscia ze szkoly zgarneli za wlam na server :-D :-D , ale idiota myslal ze cos sobie pohaczy:-D |
Cytat:
PO PROSTU LUBI MAJSTERKOWAĆ ;) |
Cytat:
wiesz Laser jakos te stany wydaja mi sie b.bliskie- ale co mi tam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14. |