Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   zabespieczenie tages (https://forum.cdrinfo.pl/f2/zabespieczenie-tages-14062/)

harwaster1 17.12.2002 06:26

zabespieczenie tages

ludzie?
Czy producenci takich zabespieczeń niezdają sobie sprawy z tego, że płyty się rysują i ktoś mając orginał może chce zrobić sobie kopie i zniej dawać czadu a orginał włożyć do pudełka. A jeśli już takie robią to niech dają dwie płyty gry orginalnej.A propos czy ktoś wie kiedy wyjdzie jakiś sposób na TAGES bo mnie to wyprowadza z równowagi(( (( ((

Druss 17.12.2002 06:35

Ostatnio doszly mnie sluchy ze trzeba miec pozwolenie na kopie zapasowa plyty. Wedlug prawa kopia zapasowa sa to zainstalowane pliki z plyty :-D

+++LeWaP+++ 17.12.2002 10:16

Re: zabespieczenie tages

Cytat:

harwaster1 napisa***322;(a)
ludzie?
Czy producenci takich zabespieczeń niezdają sobie sprawy z tego, że płyty się rysują i ktoś mając orginał może chce zrobić sobie kopie i zniej dawać czadu a orginał włożyć do pudełka. A jeśli już takie robią to niech dają dwie płyty gry orginalnej.A propos czy ktoś wie kiedy wyjdzie jakiś sposób na TAGES bo mnie to wyprowadza z równowagi(( (( ((

Porozmawiaj w tej spr. Dawidem Partyką alias Koli

SafeLock@cdrinfo.pl

kizio 17.12.2002 11:10

Tages można przegrać ale z crackami tak właśnie przegrałem GTA 3 PL programem: (obraz zrobiłem w clone dodałem do niego cracka i wypaliłem alcoholem 120% 1.3.5.build 1125)i wszystko śmiga aż miło

wniosek: CloneCD i Alcohol 120% rulez!!!

+++LeWaP+++ 17.12.2002 12:20

TAGES
Company : Thomson & MPO
Protection : TAGES
Media : CD-ROM & DVD-ROM
Version : 1.0
How to Detect : Use Clony XXL
Backup Solution : Replacing the protected executable by a fixed executable - to chyba mówi samo za siebie :)
Protected :
Moto Racer 3 [03-12-2001]

Protection Info
TAGES, developed by MPO and Thomson-CSF, is based on the latest technologies for the manufacture of discs and the development of anti-copy digital processes.
TAGES can be implemented at various stages of software development and its anti-copy functions can be customized to meet the specific needs of developers and publishers.

TAGES enables you to choose how the protection affects unauthorized copies, from slightly modifying to completely blocking the functioning of the software.

TAGES is completely transparent to the end-user and does not require any specific set-up or on line transaction before launching the protected software.

TAGES uses new encryption and authentication technologies compatible with standard multi-media PC computers and drives.

Dawid Partyka - Koli 17.12.2002 18:41

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Tages można przegrać ale z crackami tak właśnie przegrałem GTA 3 PL programem: (obraz zrobiłem w clone dodałem do niego cracka i wypaliłem alcoholem 120% 1.3.5.build 1125)i wszystko śmiga aż miło

Bez crackowanej wersji też można tylko że trzeba wyekstarktowac z płyty podwójen sektory i dodac je ponownie do obrazu.

madmax2 17.12.2002 20:48

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Ostatnio doszly mnie sluchy ze trzeba miec pozwolenie na kopie zapasowa plyty. Wedlug prawa kopia zapasowa sa to zainstalowane pliki z plyty :-D
To nie jest według prawa, ale wizji producentów oprogramowania, a jak zwykle chodzi o pieniądze. Jak masz oryginał, legalnie kupiony i do tego faktrrę, albo paragon zakupu to możesz sobie zrobić w domu i trzymać (byle nie sprzedawać i udzielać innym) nawet 100 kopii zapaspowych. Na pewno nikt Ci nic za to nie zrobi- przynajmniej przepisów prawa karnego takim postępowaniem nie złamiesz.
Pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 17.12.2002 21:55

Cytat:

kizio napisa***322;(a)

GTA 3 to nie TAGES

kropka
nie pamietam co - ale napewno nie TAGES bo mam oryginal i spozadzona wlasnorecznie kopie zapasowa - i dziala - BEZ EMULACJI w daemonie...

FalconTm 17.12.2002 22:22

W patchu 1.1 zdjeli zabezpieczenie safedisc 2
wiec nawet nie trzeba dokladnej kopii robic

Hocum 18.12.2002 09:42

GTA3PL SafeDisc 2.51
Hoc

Rambler 18.12.2002 09:53

Cytat:

kizio napisa***322;(a)

Nie kumam tu czegoś:( .
Jak można nagrać obraz z clona za pomocą 120% ??? Proszę o kaganek oświaty:'(
Pozdrowienia

fido2001 18.12.2002 10:06

Witaj Rambler, na Alcoholu mozesz sobie zarowno zrobic obraz pod Clona jak i wypalic "Clonowe" pliki, wystarczy pogrzebac w opcjach zapisu.

Pozdrawiam.

Rambler 18.12.2002 10:15

Cytat:

fido2001 napisa***322;(a)
Witaj Rambler, na Alcoholu mozesz sobie zarowno zrobic obraz pod Clona jak i wypalic "Clonowe" pliki, wystarczy pogrzebac w opcjach zapisu.

Pozdrawiam.

THX za płomyk od kaganka ale w opcjach 120%
to wiele nieznalazłem , spróbuję poszukać dokładniej. :)

Rambler 19.12.2002 09:02

Cytat:

fido2001 napisa***322;(a)

Pozdrawiam.

Znalazłem:o , chyba muszę iść do okulisty8-) . THX fido2001:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:03.