![]() |
Wysyłanie sms-ów (bramka)
Witam ! Nie wytrzymałem, i rozpakowałem paczuszke z prezentem
dla żonki (siemens Me-45 tak jak polecaliście ) Sprawdzam , testuje uczę się obsługi. No i wyskoczył problem.Aktywowałem usługę SMS i szukam bramki z której mógłbym wysłać sms-a.Telefon pracuje w idei.Próbowałem różnych bramek znalezionych przypadkowo w necie ale jak na razie bezskutecznie,nic z tego co wpisałem do mnie nie dotarło. Pomóżcie proszę ! ps. próbowałem www.idea.pl ale nie wiem dlaczego, akurat ta strona otwiera się u mnie koszmarnie wolno ? Pozdrawiam Zyga |
no bo tak to jest z tymi bramkami:P
Jedyna niezawodna bramke posiada PLUs ale dla zalogowanych uzytkownikow. Moze masz gdzies wsrod znajomych kogos z plusemkto nie korzysta z miasta plusa - jesli tak zaloguj sie jako ta osoba. Bedziesz mial dostep do bramy na wszystkie sieci, ktora jest najlepsza ze wszystkiech dostepnych. Szczegolow dowiesz sie:MIASTO PLUSA |
Ja wysylam sms do Idei z GaduGadu. I dochodza.
|
Nie wiem czy już to zrobiłem, ale aby móc wysyłać SMS-y do Idei z internetu, trzeba aktywować usługę poprzez wysłanie SMS-a o treści INTERNET na nr 102 z danego telefonu.
|
a nie wie ktos jak mozna wysylac smsy bez aktywacji tej uslugi (poprostu chce wyslac smsa do osoby ktora tego nie ma a przeciez nie powiem wlacz ta usluge) Kiedys dalo sie z zagranicznych stron do polski albo znacie jakis inny sposob?
|POZDRO|;) |
|
Zainstaluj sobie gg i będzie ok.
No ale musisz wysłać tego sms'a :( |
Cytat:
do takich osob wysylac z MIASTA PLUSA:D Ale nie jestem tego pewien. Fakt, ze smsy z tego miejsca nie maja zwyczajowego numeru 1999 tylko 2000 i jeszcze cos tam 8) |
Cytat:
|
Cytat:
Ostatnio z niego wysylalem do osoby ktora nie ma aktywowanej uslugi w idei internet i doszlo. |
Cytat:
|
polecam mały programik WINSMS jest na tej stronie http://www.softstory.pl/ obsługuje wszystkie Polskie bramki i dodatkowo 2 zagraniczne. Działa też w siecdi IDEA z telefonami bez aktywowanej usługi przesyłania SMS z internetu.
|
Cytat:
|
Jest też taka stronka www.sms.ac , wysyła sms-y nie przez bramki operatorów tylko z jakiegoś innego numeru.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:44. |