![]() |
HDD w kieszeni
Mam taki prozaiczny temat, otoz mam drugi HDD WD jakis tam nowy model 5400 obr/min, mam kieszen ale plastikowa optimusowa na ATA 66/100, wkladam tam dysk i komputer wpada w wibracje, buczy halasuje, mnie to denerwuje, wygluszalem gabkami, ale to malo pomaga, bo dalej jest wibracja i buczenie, moze inna kieszen? metalowa? macie sugestie?
pozdrawiam:) |
a może przykręć dysk porzanie w kieszeni
i kieszeń oczywi¶cie do obudowy też i możesz dac jeszcze jaki¶ miękkie podkładki pod ¶ruby może to cos pomoże To kieszen ADAXa czy OPTIMUS-a ? |
Cytat:
Przeciesz napisał ze "... mam kieszen ale plastikowa optimusowa na ATA ... " ;) :) |
Cytat:
|
Witam !
W/g mnie jedynym rozwiazaniem bedzie kupic jaka jepsz± kieszeń - to jest dziwne bo u mamy w pracy pracuje na serwerze dysk CAVIARA co¶ koło 6GB 5400 w kieszeni i nie słychać go ale kieszeń jest solidna. Dorwij jaka¶ inn± / moze da sie pozyczyć od kogos / i zobacz czy jest ok - jak nie to jush sam nie wiem |
Używam metalowych RH-06 i nie miałem takich problemów, a dyski też wkładam 7200 rpm.
Ale zaraz - przecież dyski zwykle wyważone s± nieĽle :). To może jeszcze sprawdĽ, czy dobrze jest przymocowane chassis |
Plastiki s± beznadziejne, tak jak wogule kieszenie. Ja wole zdj±ć obudowe i wpi¶ć swobodnie dysk.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23. |