![]() |
plextor 12/10/32
Pytanie, czy warto kupowac to juz teraz czy poczekac na scsi? Jakies problemy z Clone CD??
|
Mam tą nagrywarkę od tygodnia i zdążyłem wypalić dopiero kilkanaście płytek, ale na tej podstawie mogę powiedzieć, że Plextor is the best. Żadnych problemów w CloneCD. Po tak krótkim czasie nie wyobrażam sobie wypalania bez Burn Proof'a.
Jedynym minusem mogą być problemy z kopiowaniem na dysk płyt zabezpieczonych LaserLock, ale nie zdążyłem tego sprawdzić, jest to opinia testerów, których recenzje analizowałem jeszcze przed zakupem. Jedna z recenzji znajduje się na stronie GAL CDR. |
Cze
Muszę przyznać, że plextor 12/10/32 z nową wersja biosa 1.02 to całkiem rozsądny zakup (trochę drogi) Jeżeli chodzi o CloneCD, to narazie nie zauważyłem żadnych problemów - zabezpieczenia typu SecuRom, Safedisc, Protec CD itp. można śmiało przegrywać (osobiście testowałem), nie wiem jak z laser lock' kiem - ale z tego co czytałem na zachodnich stronach - to też nie ma problemu No i przede wszystkim Burn Proof - super sprawa, próbowałem uwalić płytkę na wszelkie sposoby, ale nic z tego i tak się nagrała Wszyskie testy przeprowadziłem na CloneCD v2.7.7.2 i Nero v 5.0.1.3 Jeżeli tylko dysponujesz wystarczającą zawartością portfela to zachęcam do kupna Pozdrawaim GROM |
Przyłączam się!!! Mam ją od paru tygodni, przegrałem z 50 płytek (dane i audio) - żadnych problemów. Nawet jak bufor się opróżni i tak ci płytka nie padnie!! Nie wiem po co czekać na SCSI - dodatkowy wydatek (tym bardziej jak nie masz kontrolera) - będzie droższa, lecz nie wiem czy dużo lepsza. Ta jest po prostu super (tym bardziej że na giełdzie jest coraz tańsza).
|
Testuję tego sprzęta od ponad miesięca i jest super. Z BurnProf o SCSI można zapomnieć. Jedynym mankamentem jeżeli chodzi o Clone CD jest brak supportu dla Read SubChannel Data From Data/Audio Tracks. Ale dokupienie odpowiedniego zalecanego CD-Romu Załatwia sprawę. Ja do tego celu używam Toshiby XM-6702B (x48).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:28. |