![]() |
FireWall
Jakiego FireWall'a wybrać?
Który jest najlepszy? |
Re: FireWall
Cytat:
ZoneAlarm też należy do czołówki. Norton Personal Firewall też nie jest zły (sam używam w pakiecie Norton Internet Security) |
Spoko jest jak zaczynasz zabawe z firewallami to prosty w obsłudze Zone Alarm ale wersje PRO sobie ściągnij bo ma lepsze opcje.
Dobry jest bardzo Kerio Personal Firewall, dobry jest Agnitum Outpost Firewall - oba są w wersji PL dostępne też... Co do nortona ostatnio czytałem na zachodnich www, że co i raz się powtarza że znajdują dziury w nortonie, nie polecam też z uwagi że cały pakiet internet Security Nortona strasznie ale to strasznie obciaża system. Ja używam Zone Alarm ale testowałem wszystkie niemal Firewalle zarówno pod względem obsługi, obciążenia systemu, skuteczności. Jak na domowego uzytkownika pojedyńczego wsytarczy ci Zone Alarm, jak macie sieć lokalną to niezstąpiony jest Kerio bo ma obsługę regół jak i outpost. Ja mam zone alarm + panda antywir i wsio ładnie gra ze sobą i najmniej obciąża system, jakby co to wal do mnie na priv... ;) |
Ja w tej chwili uzywam Zone Alarm Pro. Goraco polecam. Do niedawna uzywalem Nortona w wersji 2002, ale nowa 2003 cos mi nie podeszla dlatego ZA. Szczerze mowiac nie zauwazylem zeby Norton obciazal system. Odradzam natomiast MC Affee. Jak dla mnie to kiszka jakich malo.
|
Ja polecam Tiny Personal Firewall. Tez zalicza sie do czolowki, jest darmowy, na poczatku bedzie Cie co chwile pytal czy pozwolic jakiemus programowi na dotep czy nie, ale potem o nim zapomnisz. Ja go uzywam j do tego AVG antiwirus Free 6.0 (tez darmowy :) ) i jest ok.
|
ello
Cytat:
|
można w nim blokować porty?
|
hyhy
Cytat:
moge ci podeslac najnowszego zone lub kerio bo mam jak chcesz ;) |
a ja mam NAV 2003 i NFW 2002 i dziala za***iscie :D zablokowalo juz kilka ciekawych trojanow 8) miedzy innymi Backdoor Trojan Horse :)
|
Ja polecam Outpost Firewall:
1.bardzo prosty w obsłudze 2.po polsku 3.darmowy 4.i badzo dobry firewall Dla mnie jest to najlepszy firewall z jakim sie zetknąłem a było troche tego. POLECAM!!!!! |
Cytat:
|
a mi odpowiada ZONE ALARM wersja PRO!Jestem zadowolony!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:50. |