![]() |
W540E plytki 40x nagrywa 32x, a 32x -> 16x
Witam!
Niedawno kupilem sobie (w koncu) ;p TEACa W540E. W sumie pali plytki bardzo ladnie, ale ciekawi mnie jedna rzecz. Mianowicie plytki mediasonic 32x, maksymalna predkoscia (nero) jaka moge palic to 16x, a datexy 40x -> 32x. :( Nie, zebym chcial smazyc w jakis kosmicznych predkosciach, bo to i tak sie mija z celem, ale ciekawi mnie z czego to wynika. Wersja firmware to 2.4A, wiec niebardzo daloby sie cos z tym zrobic. Z gory dzieki za odpowiedz. ;) |
Sprawdzasz na plytkach z chmm...najnizszej polki, tych ponizej zlotowki. Z nimi roznie to bywa, zrob testy na jakichs firmowych nosnikach (verb., TDK, sony itp) wtedy mozna bedzie cos konkretnego powiedziec.
|
Tak, wiem ze mowie o najtanczych plytach.
Na verbatimkach 24x np. moge nagrywac 40x ;) (oczywiscie tego nie robie), ale chodzi mi wlasnie o te tanie plytki i np. dlaczego (sprawdzalem) na nagrywarce LG, lub LITE-ON wykrywa je normalnie? |
Sluchaj na nagrywam na datexach 40x i moj litek moze nagrywac na nich na maxa.wina moze lezec w nosnikach(moga byc podrobki) a takze w programie w ktorym nagrywasz.sprobuj nagrac w innym programie
|
Wyprobuj wiec rozne plytki, ktores na pewno zalapie twoj teac i pojda na maxa.
|
Na ...platinumkach (a jakże), palę zawsze x40.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:43. |