![]() |
Mafia PL - kopia bezpieczeństwa :|
Witam :cool:
Tak więc robie sobie kopię bezpieczeństwa gry Mafia w polskiej wersji językowej - no właśnie: ROBIĘ ... Żeby nie stracić żadnych CDR postanowiłem, że nagram te wszystkie cd-rom'y na CDRW ... i zaczęły się schody !!! Wszystki oryginalne płyty zrzuciłem na HDD i następnie z HDD dokładnie prezegrywałem na CDRW - następnie instaluje ... ... wszystko jest OK, działa ;p Wrzucam pierwszą płytę w celu uruchomienia gry i ... i gra widzi niewłasciwy CD :( Wiem, że są cracki w stylu "NO-CD", ale chyba można jakoś/czymś zrobić ładną kopię gry :'( POMOCY ... |
a spr. czym jest zabezp. np. za pomoca CLONYXXL ??
maz clonecd albo alkohol :) |
Co to jest CLONYXXL ???
Mam NERO 5.5.9.14 ... :( |
A czy wiesz ze nie mozna juz robic kopii bezpieczenstwa bo to jest nie legalne (tak tylko uswiadamiam :)). Kopia bezpieczenstwa nazywa sie teraz zainstalowanie oprogramowania na dysku. Aha i pozyczanie orginalnych gier i programow tez jest przestepstwem 8)
|
clonnyXXL to program, który sprawdza zabezpieczenia na płycie, a sądze że ta gra jest zabezpieczona. Następnie program ustawia opcje odczytu i zapisu dla programu CloneCD, którym to kopiujesz płytki.
|
Święta idą - chce trochę roz(G)rywki od życia :)
|
jest w dziale pliki na cdrinfo
po prawej str. na liści enajczęściej ściąganych :) |
Cytat:
Mając taką wiedzę :P , możesz dobrać oprogramowanie , które pozwoli zrobić kopię zapasową płyty np. CloneCD lub Alcohol120%. Ważne jest też czy twoja nagrywarka potrafi poprawnie to wykonać.Bo jak nie to :'( . Pozdrowienia 8) |
Cytat:
Przy okazji ... jakbym chciał np. na #3 CD dodać jeszcze jakieś pliki od siebie to jak to zrobić ??? Najpierw przegrać na cdrw, 'walnąć' zabezpieczenia, a następnie dograć sobie te pliki i nagrać na CDR ??? P.S. Zabezpieczenia CD to SafeDisc v2.7 ... co teraz robić ??? |
Cytat:
Jak wiesz jakie zabezpieczenie jest na płycie to uruchom program profiler i wybierz odpowiednie zabezpieczenie, uruchom CloneCD. A i musisz zainstalować CloneCD. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
"Przy okazji" co chcesz uzyskać majstując na #3CD?? |
Cytat:
P.S. THX za 'profilera' - zaraz ściągne ;p |
Jesli bedziesz cos majstrowal z zawartoscia lub obrazem zabezpieczonej gry to bedziesz tez musial dodac cracka bo gra nie bedzie "chodzic".
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Własnie zassałem Mafie 3 cd. BHFPL ISO , w niej jest SecuRom 4,7 chyba . więc odpalam Clone XXL , wykrywam zabezpieczenie , teraz ide do profiles - ustawiam takie zabezpieczenie jak wykryło , włączam clone , zrzucam , teraz obraz nie ma już zabezpieczenia i wypalam go na CD . Mi pomogło . Te wszystko programy znajdziesz na cdrinfo ...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |