Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Mafia PL - kopia bezpieczeństwa :| (https://forum.cdrinfo.pl/f11/mafia-pl-kopia-bezpieczenstwa-14172/)

ZepsutY 24.01.2003 16:34

Cytat:

ventix napisa***322;(a)
:-o Szkoda że nikt nie wie jak zrobić tą gierkę bo jest super.:( :( :'(

:glaszcze: uspokój się. Zrób kopię 1:1 alkocholem, bez emulacji sefe disca. będzie działała w 100% na karzdym cd-romie i wcale nie potrzeba do tego 2 nagrywarek:D

ps. A odnośnie kopiowania orginalnych programów, to właśnie nie program tylko jego zabezpieczenie jest wyzwaniem dla kopiera :3msie:

ventix 21.01.2003 01:07

:-o Szkoda że nikt nie wie jak zrobić tą gierkę bo jest super.:( :( :'(

pirat 19.01.2003 14:17

Re :

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Aha i pozyczanie orginalnych gier i programow tez jest przestepstwem 8)
No tak... więc ja pożyczam kopie programów i jest to legalne czy nie ??? :D ^_^

ventix 19.01.2003 13:53

Ja niestety nie mogę sobie poradzić z tą grą. U mnie jest zabezpeczona Safedisc-em 2.7, pierwsza płytka poszla bez zastrzeżeń ale 2 i 3 niestety kiepściutko. Jesli sie komuś udało z całością to prosze o szczegóły.

VLuka 09.01.2003 09:34

Nie ma najlepszych nagrywarek. Sam mam od dlugiego czasu Hitachi-LG 8160B i wbrew zdaniu wielu osob na tym forum jestem z niej zadowolony.

bigart 08.01.2003 23:03

a jaką Ty (Vluka ) uwazasz za najlepsza?

liteon 24 X (jeden z pierwszych modeli) miał z mafią pl. problemy
liteon 48 X radzi sobie o wiele lepiej

więc moge sie zgodzić z tym że wystarczy dobra nagrywarka

VLuka 07.01.2003 09:42

Cytat:

bigart napisa***322;(a)skopiowianie mafii pl. to nie jest taka prosta sprawa
Bardzo prosta. Wystarczy dobra nagrywarka.

MacGyver 06.01.2003 21:52

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
A czy wiesz ze nie mozna juz robic kopii bezpieczenstwa bo to jest nie legalne (tak tylko uswiadamiam :)). Kopia bezpieczenstwa nazywa sie teraz zainstalowanie oprogramowania na dysku. Aha i pozyczanie orginalnych gier i programow tez jest przestepstwem 8)
Czepiasz się ;)

bigart 06.01.2003 21:19

skopiowianie mafii pl. to nie jest taka prosta sprawa
kopiowanie na dysk plikami mija sie z celem kopiowani w locie mija sie z celem (chyba ze masz 2 nagrywarki w kompie które z tym zabezpieczeniam sobie poradzą)
co trzeba zrobic ?
a trzeba uzyc zapomnianego przez wszystkich (a moim zdaniem duzo lepszego programu od clone cd ) program którego nazwa brzmi disc juggler
zmniejszyc prędkość odczytu zaznaczyć odp. opcje prtzy odczycie i odpowiednie opcje przy nagrywaniu

błędne skopiowanie gry objawia sie brakiem polskich napisów lub zapytaniem o płyte z grą

BlinkMan 05.01.2003 12:52

Własnie zassałem Mafie 3 cd. BHFPL ISO , w niej jest SecuRom 4,7 chyba . więc odpalam Clone XXL , wykrywam zabezpieczenie , teraz ide do profiles - ustawiam takie zabezpieczenie jak wykryło , włączam clone , zrzucam , teraz obraz nie ma już zabezpieczenia i wypalam go na CD . Mi pomogło . Te wszystko programy znajdziesz na cdrinfo ...

madmax2 04.01.2003 00:48

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
A czy wiesz ze nie mozna juz robic kopii bezpieczenstwa bo to jest nie legalne (tak tylko uswiadamiam :)). Kopia bezpieczenstwa nazywa sie teraz zainstalowanie oprogramowania na dysku. Aha i pozyczanie orginalnych gier i programow tez jest przestepstwem 8)
Jestem ciekaw, jaki Sąd w Polsce skazałby za zrobienie sobie kopii bezpieczeństwa legalnie nabytej płyty, a prokurator oskarżył. Z pewnością nie jest to przestępstwo, co najwyżej producent oprogramowania moze się przyczepić, że naruszyłeś warunki licencji.
Pozdrawiam

grzeniu 19.12.2002 13:45

Jesli bedziesz cos majstrowal z zawartoscia lub obrazem zabezpieczonej gry to bedziesz tez musial dodac cracka bo gra nie bedzie "chodzic".

matteo 19.12.2002 13:43

Cytat:

Rambler napisa***322;(a)
Ściągnij profilera lub pobierz z załącznika.
"Przy okazji" co chcesz uzyskać majstując na #3CD??

Chcę na #3CD dodać edytorki, trainery itp. ...

P.S. THX za 'profilera' - zaraz ściągne ;p

Rambler 19.12.2002 11:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

matteo napisa***322;(a)
Zaraz ściągnę ;)
Przy okazji ... jakbym chciał np. na #3 CD dodać jeszcze jakieś pliki
od siebie to jak to zrobić ???

Najpierw przegrać na cdrw, 'walnąć' zabezpieczenia, a następnie dograć sobie te pliki i nagrać na CDR ???

P.S. Zabezpieczenia CD to SafeDisc v2.7 ... co teraz robić ???

Ściągnij profilera lub pobierz z załącznika.
"Przy okazji" co chcesz uzyskać majstując na #3CD??

sobi1 19.12.2002 10:56

Cytat:

matteo napisa***322;(a)
Zaraz ściągnę ;)
Przy okazji ... jakbym chciał np. na #3 CD dodać jeszcze jakieś pliki
od siebie to jak to zrobić ???

Najpierw przegrać na cdrw, 'walnąć' zabezpieczenia, a następnie dograć sobie te pliki i nagrać na CDR ???

P.S. Zabezpieczenia CD to SafeDisc v2.7 ... co teraz robić ???

Jak chcesz wierne kopie zabezpieczonych CD to nie możesz nic dodać.
Jak wiesz jakie zabezpieczenie jest na płycie to uruchom program profiler i wybierz odpowiednie zabezpieczenie, uruchom CloneCD. A i musisz zainstalować CloneCD.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:06.