Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   AuioCD + Nero59917 + RicohMP7240A - długa analiza AudioCD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/auiocd-nero59917-ricohmp7240a-dluga-analiza-audiocd-14181/)

Proximity 19.12.2002 13:42

AuioCD + Nero59917 + RicohMP7240A - długa analiza AudioCD

Witam

Mam konfigurację jak w temacie. Jak przegrywam AudioCD i wybieram właśnie opcję AudioCD w Nero pojawia mi się okienko z bazą danych o utworach (pusta), zamykam ją, i następnie zaczyna się zrzucanie utworów na dysk twardy. Przed każdym zrzutem Nero analizuję dany utwór i dopiero potem go zrzuca. Problem w tym, że analiza tego utworu trwa dosyć długo(30-90 sekund), nic w tym czasie się nie nagrywa, a następnie zrzut trwa chwilkę i tak przy każdym utworze. Moje pytanie czy to jest normalne w tym trybie nagrywania? Czy nie lepiej kopiować AudioCD za pomocą opcji CopyCD (1 do 1) w Nero?

Narazie

Ormianin 19.12.2002 23:14

Re: AuioCD + Nero59917 + RicohMP7240A - długa analiza AudioCD

Cytat:

Proximity napisa***322;(a)
Witam

Mam konfigurację jak w temacie. Jak przegrywam AudioCD i wybieram właśnie opcję AudioCD w Nero pojawia mi się okienko z bazą danych o utworach (pusta), zamykam ją, i następnie zaczyna się zrzucanie utworów na dysk twardy. Przed każdym zrzutem Nero analizuję dany utwór i dopiero potem go zrzuca. Problem w tym, że analiza tego utworu trwa dosyć długo(30-90 sekund), nic w tym czasie się nie nagrywa, a następnie zrzut trwa chwilkę i tak przy każdym utworze. Moje pytanie czy to jest normalne w tym trybie nagrywania? Czy nie lepiej kopiować AudioCD za pomocą opcji CopyCD (1 do 1) w Nero?

Narazie

Majac taka sama nagrywarke, odpowiem ze nigdy nie zrzucam audio na dysk, lece kopia 1:1 a nawet z mp3 do adudio w locie... jak dotad jest wszystko dobrze

pozdrawiam:)

Laser 20.12.2002 09:12

Witam !

Muszę Wam powiedziec ze nigdy nie zrzucałem Audio tą nagrywarką - zawsze zrzucam ASUS'em CD 520S i wszystko jest zawsze OK.

Musze sprawdć przy jakiejs okazji !

Fantomas 20.12.2002 09:54

Re: AuioCD + Nero59917 + RicohMP7240A - długa analiza AudioCD

Cytat:

Proximity napisa***322;(a)
Przed każdym zrzutem Nero analizuję dany utwór i dopiero potem go zrzuca. Problem w tym, że analiza tego utworu trwa dosyć długo(30-90 sekund), nic w tym czasie się nie nagrywa, a następnie zrzut trwa chwilkę i tak przy każdym utworze.
A.
1. Co to znaczy chwilka?
2. Zwróć uwagę, że w trakcie analizowanaia utworu "mruga" intensywnie dioda od dysku.

Jak dodasz 1 do 2, to wyjdzie Ci, że kopiowanie następuje w momencie, który nazwałeś "analizowaniem". No chyba że ja się mylę, ale wtedy sorry.

B.
Do zrzucania Audio polecam jednak EAC - a NERO użyć do wypalenia zrzutu. Konfiguracja EAC nie jest aż tak trudna - jedynie offset (ale o tym ostatnio pisałem w poście pt. "EAC - offset) - trzeba mieć jedną z płyt referencyjnych (oryginał oczywiście) oraz jedną CD-RW do testu offsetu nagrywania.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:25.