![]() |
O ile dobrze pamietam to jest potrzebny wentyl 80x80. Zajrzyj do lepszego sklepu komputerowego lub tu do wentylatorow DC.
|
Cytat:
A masz namiary na niego - chetnie zobacze co to jest. |
Polecam wentylatorek Zalmana ok 25 zl.
|
spokojnie można a nawet trzeba go wymienić / jak nie jest na wtyczce to po prostu utnij kable , wstaw nowy i skręć kable wystające w płytki zasiłki z tymi o wenta i po kłopocie /tylko kabli nie pomyl ;)/
a te luzy to standardowa przypadłośc wentów z łożyskiem ślizgowym / jak jest kulkowe to po poewnym czasie jak już się wyrobi to terkocze :)/ pozdro |
Tak da sie sam rozkrecalem zasilacze ostatnio i wykrecilem wszystko tylko w jednym z nich musialem dodciac kable + i - bo nie byly przymocowane za pomoca 3 pinow czy jakos tak, ale zawsze mozna przylutowac i obkleic tasma izolacyjna chyba ze masz tak jak ja mialem w
drugim zasilaczu normalnie odkrecilem i wyciagnalem wtyczke + i - i to wszystko |
Wentylator od zasilacza - czy mozna wymienić >>??<<
Witam !
Mam pewien kłopot z wentylatorem od zasilacza / tylko 250W /. W okresie zimowym gdy komp jest rano zimny / temp ponizej 20stC / mam rano problem który mi doskwiera. Chodzi oto ze wentylator zasilacza ma takie luzy ze jak temp spadnie ponizej 20st to ma niskie obroty - co powoduje wpadanie całego wentylatora w rezonans - a ten rezonans trwa piec minut i komputer pracuje jak ciągnik sprzed 50 lat dopiero po paru minutach gdy komp sie rozgrzeje to obroty wiatraka sie podnosza i wszystko jest w normie. Moje pytanko czy da sie wymieić wentylator w zasilaczu / tzn jest on przykrecany / tylko nie wiem jak jest podłaczony do zasilania. PS: Czy u Was w kompach tesh tak sie dzieje ? Dzieki i pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:31. |