Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Blacha z dziurami do wyprowadzania portów. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/blacha-dziurami-wyprowadzania-portow-14200/)

Laser 19.12.2002 19:00

Blacha z dziurami do wyprowadzania portów.

Witam !

Mam pytanko - czy blacha która jest czescią wymienną w obudowie, ta w której sa dziury od portów USB, LPT, myszy klawiatury portów COM - jest razem z płytą główna / tzn czy jest na wyposarzeniu kazdej nowej płyty głównej / - no bo niektóre płyty główne nawet bedace w standardzie ATX moga miec róznie rozmieszczone porty, moga np miec wiecej USB - i wtedy standardowa blacha moze nie pasować,

Jesli nie jest razem z płytą to czy mozna ja kuoić oddzielnie ?

sobi1 19.12.2002 19:27

Kumpel ostatnio kupił płyte, jakiegoś ECSa czy coś tam i blachy nie miał. Coś mówił że musiał ją dokupić sobie.

Pawel_k 19.12.2002 19:27

Jesli plyta glowna bedzie miala jakies odchyly od normy (np. zamiast 2xcom bedzie 2xusb :)) to na 100% producent dozuci odpowiednia "blaszke" :)

bartoldzik 19.12.2002 21:24

Do obudowy dodaja standardowa blaszke, a jak plyta jest wyposazona w cos extra to daja extra blaszke ;)

mapsajm 19.12.2002 21:33

Cytat:

bartoldzik napisa***322;(a)
Do obudowy dodaja standardowa blaszke, a jak plyta jest wyposazona w cos extra to daja extra blaszke ;)
pójdę o krok dalej:
jak płytka jest do kitu, to dają również blaszkę do kitu:)

Ormianin 20.12.2002 08:07

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
pójdę o krok dalej:

zazwyczaj przy zakupie obudowy masz kilka lub (jesli jest lepsza obudowa) nwet kilkanascie blaszek roznego typu... nie spotkalem sie aby do plyty glownej dorzucali blaszke... przy niektorych obudowach takiej balszki wymienic nie mozna

czyzbys kupil ASRocka?

+++LeWaP+++ 20.12.2002 08:43

zgadzam się z kolegami

blacha jak nie jest standardowa to powinna być z płytą główną, gorzej jak onudowa nie ma tej blaszki wymiennej, ale to się na prawdę rzadko zdaża

oststnio składałem kompa na ecsie, który miał wbud. k.dźwiękową i graficzną i blaszki nie było, ale na szczęści była w obudowie (adax / optimus - oni się wtakich kombajnach specjalizują :))

-Sid-The-Rat=> 20.12.2002 09:00

nie widzialem jeszcze obudowy z blaszkami - a skladalem kompy na obudowach za 100 i za 600 zlotych (od Enlighta bo zupelny noname) - zawsze jest jedna - standardowa
tak samo nie spotkalem jeszcze plyty glownej BEZ jakiejkolwiek blaszki - choc fakt kupowalem glownie ASUSy i MSI

+++LeWaP+++ 20.12.2002 09:11

w tej kolejnosci RULEZ:

ASUS
MSI
GIGABYTE

z niższej półki:

ECS
DFI
SHUTLE

Laser 20.12.2002 09:16

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
w tej kolejnosci RULEZ:

ASUS
MSI
GIGABYTE

z niższej półki:

ECS
DFI
SHUTLE

Witam !

Skad wiedziałem ze masz płyte ASUSA - nie patrzac do profilu !;) :-D

A tak na serio to zgadza sie MSI cos ostatnio mi sie nie podoba zaczął bawis sie w jakies duperelki z tymi płytami instaluje na nich jakieś smieci ... ASUS RULEZ - tylko trza miec jeszcze kase !:(

BD 20.12.2002 12:45

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
pójdę o krok dalej:

wlasnie dlatego kupuje sie ASUSA lub MSI :)

Ormianin 20.12.2002 13:11

Cytat:

BD napisa***322;(a)
wlasnie dlatego kupuje sie ASUSA lub MSI :)
GIGABYTE tam nic nie odejmuja, i rownie porzadna firma

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59.