![]() |
Blacha z dziurami do wyprowadzania portów.
Witam !
Mam pytanko - czy blacha która jest czescią wymienną w obudowie, ta w której sa dziury od portów USB, LPT, myszy klawiatury portów COM - jest razem z płytą główna / tzn czy jest na wyposarzeniu kazdej nowej płyty głównej / - no bo niektóre płyty główne nawet bedace w standardzie ATX moga miec róznie rozmieszczone porty, moga np miec wiecej USB - i wtedy standardowa blacha moze nie pasować, Jesli nie jest razem z płytą to czy mozna ja kuoić oddzielnie ? |
Kumpel ostatnio kupił płyte, jakiegoś ECSa czy coś tam i blachy nie miał. Coś mówił że musiał ją dokupić sobie.
|
Jesli plyta glowna bedzie miala jakies odchyly od normy (np. zamiast 2xcom bedzie 2xusb :)) to na 100% producent dozuci odpowiednia "blaszke" :)
|
Do obudowy dodaja standardowa blaszke, a jak plyta jest wyposazona w cos extra to daja extra blaszke ;)
|
Cytat:
jak płytka jest do kitu, to dają również blaszkę do kitu:) |
Cytat:
czyzbys kupil ASRocka? |
zgadzam się z kolegami
blacha jak nie jest standardowa to powinna być z płytą główną, gorzej jak onudowa nie ma tej blaszki wymiennej, ale to się na prawdę rzadko zdaża oststnio składałem kompa na ecsie, który miał wbud. k.dźwiękową i graficzną i blaszki nie było, ale na szczęści była w obudowie (adax / optimus - oni się wtakich kombajnach specjalizują :)) |
nie widzialem jeszcze obudowy z blaszkami - a skladalem kompy na obudowach za 100 i za 600 zlotych (od Enlighta bo zupelny noname) - zawsze jest jedna - standardowa
tak samo nie spotkalem jeszcze plyty glownej BEZ jakiejkolwiek blaszki - choc fakt kupowalem glownie ASUSy i MSI |
w tej kolejnosci RULEZ:
ASUS MSI GIGABYTE z niższej półki: ECS DFI SHUTLE |
Cytat:
Skad wiedziałem ze masz płyte ASUSA - nie patrzac do profilu !;) :-D A tak na serio to zgadza sie MSI cos ostatnio mi sie nie podoba zaczął bawis sie w jakies duperelki z tymi płytami instaluje na nich jakieś smieci ... ASUS RULEZ - tylko trza miec jeszcze kase !:( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:59. |