![]() |
Akoss = kaszana
Witam wszystkich!!!
Chcialbym Was ostrzec przed plytami Akoss 48x. Mialem wczesniej 24x i nie mialem zadnych problemow, ale gdy mi sie skonczyly kupilem 48x na szczescie tylko 10 sztuk. Z tego polowa juz odpadla :( Dodam, ze moja nagrywarka to: TDK CyClone 32/10/40B i nigdy dotak nie mialem z nia zadnych problemow, natomiast nie moze przelknac tych Akoss'ow 48x. Odchodzac od tematu: co sadzicie o firmie Datex??? Gdzie mozna kupic jakies "plytki" Flex-CD??? Pozdrawiam, CyberDe@th. |
Datex... mialem kilka i nagraly sie spoko
Ja teraz nagrywam tylko na Platinumach (oryginalnych) x48 oraz na Princo x48 ale nie Budget |
Nie wiem co jest. Moi koledzy z pracy, obydwaj mają nagrywarki TDK wieszają ostatnie psy na płytkach Akoss'a. Ja nie mam żadnych problemów z tymi cd-r'ami. Nagrywałem je na Lite'onie 32x a teraz na LG 48x. I co najdziwniejsze nagrywały się w 48x.
Mam chyba ze 200 filmów i innych rzeczy na Akoss'ach i jak na razie padnięte płytki moge policzyć na połowie palców jednej reki. Z czego 2 z mojej winy. Czyli: do markowych napędów markowe płyty ? do badziewiastych nagrywarek badziewiaste płyty ? i wszystko będzie OK ? a na poważnie to są AKOSSY i Akossy. |
Może trafiłeś na jakąś skopaną partię. Ja nagrywam na najtańszych nawet dla siebie i od ponad roku mojego wypalania nie miałem żadnych problemów. Miałem kiedyś plytki Datex i tez sie spoko nagrywały.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
pozdr |
pantest - w Twoim przypadku problemem moze byc nagrywarka :(
Co najlepsze - jak mialem Akossy 24x to szly bez problemow na 32x. A teraz kupa, zeby nie "powiedziec" gorzej. Markowe plyty - tylko skad wziac kase??? :( Aha - jaka jest roznica miedzy Akoss, a AKOSS??? - serio pytam. |
Cytat:
|
Akoss=kaszana
Witam
To może macie jakąs walnieta partię albo wasze nagrywarki nie radzą sobie z tymi płytkami :) Ja nagrałem już z 90 i tylko 3 mi wypadły i to z powodu cdroma bo kopiowalem w locie. Nagrywarke mam LG 32x:-D Pozdrawiam |
Akoss to naprawde kaszanka!!!
Raz qpilem 10szt i nagralem tylko 3CD i to jeszcze z taki bledami ze szok w CD-Speed bylo 12% UnReadable (czy jakos tak to sie pisze) A powodem bylo to ze byly poprostu krzywe:D :D (wiem ze to smiesznie brzmi) ale od tamtej pory nie tykalem tego QFNA!!!! 8) |
LG 16x i 32x - to sa najlepsze nagrywarki z rodziny.
Sugerowanie sie szybkoscia nagrywania w LG40x i 48x to tak bardzo oglednie mowiac - wielkie nieporozumienie. Pozdrowienia Krajek |
Lg 8481
Cytat:
|
Co do akossow to moim skromnym zdaniem dziwne to plytki, bo jesli chodzi o muze to nie mam zastrzezen. Swojego czasu zero bledow, ale teraz sie zawiodlem. Mialem na jednym cdku wazne doki i wsjo bylo oki, a po siedmiu miechach 8,6% powierzchni plyty nie jest czytelne, co na reke mi nie jest, oj nie jest mi to na reke... No coz... prawo fatima... bylo i ni ma.
|
z tego co wiem, to akossy produkowane sa przed dwie rozne firmy. dlatego moga byc takie rozbieznosci w jakosci.
|
Cytat:
|
wiem cos o tym. mialem lg x16 i x32. wydaje mi sie to rowniez prawdopodobne, chodzic tutaj moze o to, ze naped zaniza predkosc w przypadku nierozpoznania typu nosnika (z kolei liteon tnie w takiej sytuacji na maksa).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:27. |