![]() |
avi a psx
w jakiej postaci nagrać film aby chodził na psx???
|
na psx chyba na psx 2 nawet jestem ciekawy czy tak mozna CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC JESTEM ZAINTERESOWANY tym topic`iem!
|
właśnie że psx, sam byłem zdziwiony jak to zobaczyłem ale działało. Prubowałem nagrać film w formacie vcd ale to niestety nie chodziło. Ostatnio sciągnąłem sobie jakiś converter, który rzekomo miał zamieniać zwykłe avi'ki w czarodziejski format odbierany na sony. Niestety, albo to jestem zbyt tępy żeby obsługiwać tego typu program albo to zwykły mit. Ale ręke dał bym sobie uciąć że oglądałem film na psx(1). Jak by ktoś potrafił czynić takie cuda prosze o kontakt na sloti2@wp.pl
|
psx
Masz rację, że jest to możliwe , ale nieznam nazwy tego konwertera
pozdrawiam. |
Niestety nie miałem okazji sprawdzić poprawności działania programow konwertujących .
Moja wiedza w tym temacie jesty nico uboga ,jednak z tego co się orientuję : "PS One" nie potrafi czytać płyt VCD .Prawdopodobnie istnieje konwerter softwarowy typu MPG-PSS .Po takiej konwersji pliki rozpoznawane są przez PSX jako własne (pss) . Dla posiadaczy PSX i fanów VCD stworzono więc przystawkę ,która kosztuje bodajże 40 dolarów .Przystawka ta nosi nazwę : "D.I.Y Movie Card II" .Po instalacji tej karty płyty VCD odtwarzane są (według producenta karty - osobiście nie sprawdzałem) bez problemu . Sama instalacja przystawki nie należy do czynności prostych . Bez lutownicy i schematu w tym przypadku się nie obejdzie .jaro |
Jeżeli ktoś czułby sie na siłach żeby rozpracować to zagadnienie moge wysłać ten programik na meila => sloti2@wp.pl
|
tez jestem tym zaintersowany jakby mozna bylo ogladac aviki na psx to by bylo cool!;)
|
Sloti wyślij mi ten programik na damonhill@go2.pl spróbuje go rozpracować bo mam psx'a u siebie i też by sie mi cuś takiego przydało
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |