![]() |
Skasowane dane z płyty CD-RW!
czy da się w jakiś sposób odzyskać dane z płyty cd-rw, na którą nagrywane były juz kilkakrotnie dane? Płyta była "czyszczona" tylko szybkim wymazywaniem danych, chodzi o odzyskanie danych z przed kilku nagrań....tam była moja praca dyplomowa
|
... aleś wywinął numer :o :o :o , danych nie odzyskasz, wielokrotnie był ten temat poruszany na Forum :'(
|
ja to wiem cholera no coż nie pozostaje mi nic innego jak sie wziąść znowu do roboty dobrze,że chociaż mam wszystkie materiały tylko musz to poukładać ale to też kupa czasu!
|
wydaje mi sie, że są jakieś szanse jak to było tylko wymazywanie TOC a nie całej płyty.... ale nie jestem pewien... może ktoś zna jakiś program zeby odtworzyć TOC
|
płyta była wymazywana tylko szybkim TOC
|
Cytat:
|
tak do końca to nie wiem bo jezeli było to tylko TOC a nie bezwarunkowe kasowanie to te dane fizycznie się znajdują na nośniku
|
z tego co mowisz wynikia ze szans masz 0%
gdybys TYLKO skasowal TOC a potem nie ruszal plyty i tak mialbys 0.01% na sukces nikomu z obeznych na tym boardzie teraz i w niedalekiej przeszlosci sie to nie udalo radze na przyszlosc uwazac i CZYTAC przed nacisnieciem OK (prace dyplomowa na RW? ryzykant...) |
Jesli kasowałes tylko TOC to wydaje mi się, że są duże szanse na to że te dane da się odzyskac przy użyciu specjalnego programu.
No bo na zdrowy rozsądek po cholerę były by dwie opcje (TOC-medoda szybsza i Pełne-długa) do kasowania i obie dawały by ten sam efekt tj. skasowania całkowicie płyta. No ale to moje zdanie. |
MacGyver Ty jesteś naprawdę MacGyver.
Przecież Tezer pisze wyraźnie, że płyta była później WIELOKROTNIE nagrywana. Z takiej płyty to tylko MacGyver potrafiłby odzyzkać dane. Pozdrowionka echoo ps. co to jest "specjalny program"? |
Myślałem że chodzi ostatnie cykl kasowania.
W takim razie jeżeli po nagraniu kasowałeś TOC i nagrywałeś kilka razy (nadpisywanie) to nie ma możliwości odsyskania danych z pierwszego programu. |
Cytat:
Ale pokaz mi ten program, ktory odzyska ci dane z plyty gdzie zostal tylko wymazany toc. NO? Hehe. Jak do tej pory sie z nim nie spotkalem. I nie ma go. Moze jest ale nie na uzytek publiczny. |
Cytat:
"Jesli kasowałes tylko TOC to wydaje mi się , że są duże szanse ...." Program powinien istniec ale czy tak jest to tylko Smurfy wiedzą. :-D |
według mnie też jest taka możliwość
nawet w jakimś programie pojawił się napis, że: jeśli zastosujesz pełne czyszczenie to nie będziesz miał możliwości odzyskania danych. więc samo mówi za siebie ... jak coś znajde albo jak mi się uda to dam na forum pozdrawiam |
ambitnys... ale jak do tej pory nikomu sie to nie udalo - a czasu juz minelo sporo od kiedy pierwszy smialek napisal to co ty... zycze powodzenia - ale nie zestarzej sie przy tej robocie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |