Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Skasowane dane z płyty CD-RW! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/skasowane-dane-plyty-cd-rw-14231/)

tezer 20.12.2002 08:05

Skasowane dane z płyty CD-RW!

czy da się w jakiś sposób odzyskać dane z płyty cd-rw, na którą nagrywane były juz kilkakrotnie dane? Płyta była "czyszczona" tylko szybkim wymazywaniem danych, chodzi o odzyskanie danych z przed kilku nagrań....tam była moja praca dyplomowa

Zetoxa 20.12.2002 08:40

... aleś wywinął numer :o :o :o , danych nie odzyskasz, wielokrotnie był ten temat poruszany na Forum :'(

tezer 20.12.2002 08:45

ja to wiem cholera no coż nie pozostaje mi nic innego jak sie wziąść znowu do roboty dobrze,że chociaż mam wszystkie materiały tylko musz to poukładać ale to też kupa czasu!

+++LeWaP+++ 20.12.2002 08:59

wydaje mi sie, że są jakieś szanse jak to było tylko wymazywanie TOC a nie całej płyty.... ale nie jestem pewien... może ktoś zna jakiś program zeby odtworzyć TOC

tezer 20.12.2002 09:35

płyta była wymazywana tylko szybkim TOC

sobi1 20.12.2002 11:29

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
wydaje mi sie, że są jakieś szanse jak to było tylko wymazywanie TOC a nie całej płyty.... ale nie jestem pewien... może ktoś zna jakiś program zeby odtworzyć TOC
Ale skoro na płyte było później coś nagrane to nie ma żadnych szns odzyskania danych. Przecież te dane zprzed kilku nagrań zostały fizycznie "zniszczone" przez kolejne nagrywania.

tezer 20.12.2002 11:46

tak do końca to nie wiem bo jezeli było to tylko TOC a nie bezwarunkowe kasowanie to te dane fizycznie się znajdują na nośniku

-Sid-The-Rat=> 20.12.2002 11:53

z tego co mowisz wynikia ze szans masz 0%

gdybys TYLKO skasowal TOC a potem nie ruszal plyty i tak mialbys 0.01% na sukces

nikomu z obeznych na tym boardzie teraz i w niedalekiej przeszlosci sie to nie udalo

radze na przyszlosc uwazac i CZYTAC przed nacisnieciem OK (prace dyplomowa na RW? ryzykant...)

MacGyver 20.12.2002 13:43

Jesli kasowałes tylko TOC to wydaje mi się, że są duże szanse na to że te dane da się odzyskac przy użyciu specjalnego programu.
No bo na zdrowy rozsądek po cholerę były by dwie opcje (TOC-medoda szybsza i Pełne-długa) do kasowania i obie dawały by ten sam efekt tj. skasowania całkowicie płyta.
No ale to moje zdanie.

echoo 21.12.2002 01:28

MacGyver Ty jesteś naprawdę MacGyver.
Przecież Tezer pisze wyraźnie, że płyta była później WIELOKROTNIE nagrywana. Z takiej płyty to tylko MacGyver potrafiłby odzyzkać dane.
Pozdrowionka
echoo
ps. co to jest "specjalny program"?

MacGyver 21.12.2002 11:29

Myślałem że chodzi ostatnie cykl kasowania.
W takim razie jeżeli po nagraniu kasowałeś TOC i nagrywałeś kilka razy (nadpisywanie) to nie ma możliwości odsyskania danych z pierwszego programu.

Weron 21.12.2002 11:40

Cytat:

MacGyver napisa***322;(a)
Jesli kasowałes tylko TOC to wydaje mi się, że są duże szanse na to że te dane da się odzyskac przy użyciu specjalnego programu.
No bo na zdrowy rozsądek po cholerę były by dwie opcje (TOC-medoda szybsza i Pełne-długa) do kasowania i obie dawały by ten sam efekt tj. skasowania całkowicie płyta.
No ale to moje zdanie.

Slusznie rozumujesz.
Ale pokaz mi ten program, ktory odzyska ci dane z plyty gdzie zostal tylko wymazany toc.
NO?
Hehe.
Jak do tej pory sie z nim nie spotkalem.
I nie ma go.
Moze jest ale nie na uzytek publiczny.

MacGyver 21.12.2002 15:12

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Slusznie rozumujesz.
Ale pokaz mi ten program, ktory odzyska ci dane z plyty gdzie zostal tylko wymazany toc.
NO?
Hehe.
Jak do tej pory sie z nim nie spotkalem.
I nie ma go.
Moze jest ale nie na uzytek publiczny.

Zwróć uwagę co napisałem:
"Jesli kasowałes tylko TOC to wydaje mi się , że są duże szanse ...."
Program powinien istniec ale czy tak jest to tylko Smurfy wiedzą.
:-D

Inferno 05.08.2003 10:01

według mnie też jest taka możliwość

nawet w jakimś programie pojawił się napis, że:

jeśli zastosujesz pełne czyszczenie to nie będziesz miał możliwości

odzyskania danych.

więc samo mówi za siebie ...

jak coś znajde albo jak mi się uda to dam na forum

pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 05.08.2003 10:21

ambitnys... ale jak do tej pory nikomu sie to nie udalo - a czasu juz minelo sporo od kiedy pierwszy smialek napisal to co ty... zycze powodzenia - ale nie zestarzej sie przy tej robocie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16.