![]() |
DivX co robic
Mam film Jeniec i chce go zrzucic do DivX np.5 nie wiem za co sie zabrac zeby nie skopac na koncu zeby wybrac film od poczatku do konca bo tam sa jakies pliki VOB i ja nie wiem ktory jest pierwszy do ostatniego. OPISZCIE tak krok po kroku jak *****owi jak to sie robi PROSZE HELP@!
|
Wydaje mi się iż najprościej bedzie rozpocząć od przekopiowania filmu na dysk twardy .
Do tego celu warto zaopatrzeć się w program "DVD Decrypter" -osobiście polecam wersję : "3.1.3.0" (z nowszymi wersjami moga być problemy) . Kopiowanie zawartości płyty DVD rozpoczyna się w momencie zaliczenia : "Mode/File" .Program automatycznie rozpozna pliki "vob" ,które należą do filmu (pomija pliki typu "menu" ,reportarze i inne wstawki) .Jeśli chcemy skopiowac całość ,wystarczy zaznaczyć wszyskie plili iu rozpocząć kopiowanie . W zależności od filmu ,soft potrzebuje do 9GB wolnego miejsca na dysku . Jeśłi zgadzamy się na automatyczny wybór plików ,po operacji musimy "ręcznie" przekopiowac wszystkie pliki z rozszeżeniem "ifo" oraz "bup" . Po skopiowaniu proponuję zapoznać się postami w dziale "Off topic" dotyczące tematu "Zrzucanie DVD na DivX" .jaro |
a no tak zapomnialem o wlasnym topicu co go napisalem na OFF TOPIC.Ale ze mnie ...
A mam pytanko jak mam film programem DVD Decrypter sciagniety to co dalej WIEM ZE BRZMI TO GLUPIO Tak zeby byla dobra jakosc moze byc na 2 cd jaki kodek i programy DZIEKI ZA WSZYSTKO! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08. |