![]() |
Pentagram Omen
Trafił w moje łapki modem Pentagram Omen ( poprzedni właściciel stracił nerwy przy jego uruchomieniu :-D)...no i ja po 3 godzinach męczarni tez mam już go dosyć. Modem instaluje się poprawnie, ale za cholerę nie może się połączyć - brak sygnału wybierania (tzn. coś tam wybiera a pochwili jest sygnał zajętości) i komunikat "lina zajęta"...Podłaczam mojego starego Zoltrixa Cobre i wszystko jest ok. Może ktoś miał podobne "niemiłe" perturbacje z Omen-em ??????
|
Tia. U mnie w XP-ku też nie mógł się dogadać. Do czasu - wyłączyłem wspomaganie modemu (MC'97) na płycie i chodzi, zresztą całkiem szybko. Może więc gryźć się z płytą - spróbuj pomanipulować w bios'ie.
|
Musisz we 'własciwościach' modemu w zakładce 'połączenie' wyłączyc opcje 'czekaj na sygnał przed wybraniem numeru'
Napewno pomoże 8) |
Nie pomogło !!!:'( :'( :(
|
Cytat:
Musisz przestawić wybieranie tonowe na impulsowe ! Albo odwrotnie ! to zależy od centrali telefonicznej - jush kiedyś sie z tym bawiłem i pomogło ! Aha przestawia sie tam gdzie ustawiasz numer kierunkowy itp jush dokładnie nie pamiętam ! |
Cytat:
Ustawiłem tak jak radziłeś...i jest pewien postęp - wybiera numer ale na tym koniec...(wybiera go w nieskończoność) !!! :o |
No to we właściwościach połaczenia w menu sieć odznacz:
1NetBUI 2Zgodny z IPX/SPX |
Tego nie miałem wogóle zaznaczone - mam tylko zaznaczone TCP/IP !!!
|
Kiedys, dawno temu...
Pentagram Omen chodzil u mnie na 4 porcie, byly zawsze trudnosci z podpieciem go pod ten port!, dograne funkcje voice, spiety z karta dzwiekowa, opcje - TCP/IP - reszta odznaczona, numery dostepowe - wszystkie jakie mozliwe! bo pod TPSA mozna sie pochlastac... i chodzil jak burza! Pozdrowienia Krajek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26. |