![]() |
sciaganie duzych plikow
mam pytanie do was wszytkich :) chcialbym poznac wasze opinie na temat programow do sciagania plikow chodzi mi o takie jak IMESH lub KAZAA sprawdzielm ich kilka i jak narazie to uwazam ze Imesh jest najlepszy ale moge sie mylic albo napewno sie mysle :P a o polowie z nich pewnie nawet nie slyszalem wiec chetnie poznam wasz opinie
z gory dzieki i narazie pozdro |
Ja w tej chwili korzystam z Imesh'a i kazaa'y ale uważam że oba są tak samo dobre tzn. Kazaa dobra do muzy i programów a Imesh do filmów i gier
ale nie ma programó najlepszego karzdy ma jakieś zdanie na temat jakiegoś programu (to już żecz gustu;p :P ) P.S. Podobno najlepszy jest Edonkey lub Emule ale nigdy ich nie używałem. |
Jakbyś poczytał trochę wstecz to Forum, to zobaczyłbyś iż coraz więcej zwolenników ma eDonkey (eMule) i słusznie. Nie chodzi tu o parametry ściągania, lecz o zawartość. Jeżeli chodzi jaki program wybrać, lub jaki jest najlepszy - to zależy co się chce ściągać.
eDonkey nadaje się do ściągania poważnych pozycji takich jak programy czy nawet całe dyskografie jednego zespołu, nawet w postaci obrazów. Kaaza ze względu na dużą ilość użytkowników też ma dość pokaźne zasoby. Nadaje się do ściągania pomniejszych programów i MP3, ale niestety nie najlepszej jakości (bardzo dużo plików 128). W Kaazie nie ma prawie obrazów. iMesch jest porównywalny do Kaazy, ale posiada dużo mniejszą ilość użytkowników i mniejsze zasoby. Oba programy mają jedną wspólną zaletę - są banalne w obsłudzę i na ogól nie sprawiają problemów z połączeniem. Istnieje WINMX z dużymi zasobami, lecz niestety trudno się do nich dopchać. DirectConnect - duże zasoby lecz trudny w użytkowaniu, dużo trzeba udostępnić i podpiąć się do odpowiedniego huba, co niestety bywa często kłopotliwe. Do ściagania mp3 i tylko tego nadaje się AudioGnome - program trochę mało popularny, ale naprawdę jest dobry pod względem funkcjonalności i niemałych zasobów. Soulseek - zdobywa dość dużą popularność, lecz jest funkcjonalnie prymitywny. Reasumująć: stawiam na Kaazę do ściągania drobnicy i na eDonkeya do ściągania naprawdę dużych plików. |
dzeki bardzo za obszerna odpowiedz DOCENIAM :)
|
Uzywalem kolejno: KaZaa, IMesh, eDonkey, eMule.
Wnioski: w Kazie i iMeshu-duzo uzytkownikow i plikow, ale kiepskiej jakosci i wiele filmow jest, oglednie mowiac DD! eDonkey-polaczyc sie z serwerem, to niemal cud - eDonkey powoli umiera ze wzgledu na ilosc cheatow i lewych uzytkownikow. eMule i wariacje -bardzo dobre, pewne liknki (z Osla - ze stron "oficjalnych", bo i tu sa falszywki!) dobry transfer. Sumujac: eMule - rulezzz! Pozdrowienia Krajek |
Pisząc o używaniu eDonkeya miałem na myśli sieć wymiany p2p - oczywiście używam eMule.
oczywiście eMule rulezz |
jesli chodzi o Kazaa to nie mam do tego programu zaufania, przejechalem sie pare razy na tym i mam dosc
na Kazaa sciagam tylko muze, programy czy gry i filmy odpadaja w 100%, bo nigdy nie wiadomo co tak naprawde sciagam (na tym sie wlasnie przejechalem, w ostatecznosci sciagnelo sie cos zupelnie innego (((((( az szlag czlowieka trafia) teraz uzywam emule :cool:, jest bardziej wiarygodny, z oszustwami typu w Kazaa nie spotkalem sie jeszcze. POZDRAWIAM. |
Witam !
JA Kaze Lite 2.0 zainstalowałem i jak zobaczyłem co w "promocji" sie instaluje to z miesca zrobiłem format dysku ! I nigdy wiecej - tak samo Imesh - kolejny wynalazek zdaje sie kolegów Bin Ladena czy jakos tak za duzo smieci ! Ja wyznaje TYLKO eMule ! ------------->>>>> Takie jest MOJE zdanie <<<<<-------------- |
A jak z transferem? Gdzie jest najszybciej?
|
Cytat:
roznie bywa :) |
jak chciałbym bronić Direct Connect;
Używałem chyba wszystkich wymienionych wyżej progsów i mam następujące przemyślenia: eDonkey, eMule, Kaaza (Imesh chyba też) jak zaczynają ściągać od rezerwują miejsce na cały plik - nieuzasadnione zajmowanie dysku - w DC zajmuje tyle ile aktualnie potrzeba; jeśli chodzi o filmy ( na wyżej wymienionych) to jest to ściąganie kota w worku - jak ściagam DC to po 1% odpalam divfixem i sprawdzam jakość filmu; Kaaza, Imesh - szpiegują na maxa; ciągle mi jakieś reklamy wyskakiwały; jeśli chodzi o szybkość to można sobie poszukać dobrego usera i w DC spokojnie można ściągać z 30kb/s na zasoby w DC też nie można narzekać; są huby gdzie jest kilkanaście terabajtów - trzeba tylko dobrze poszukać; |
ale tez trzeba duzo udostepnic... Biada tym ktorzy nie maja duzo do udostepnienia...
|
Cytat:
Popieram kolege Yareckiego. DC jest jednym z najlepszych p2p. Moim zdaniem licza sie tylko eDonkey (eMule) lub DC. Kazdy powinien sprobowac oba i wybrac ktory mu najbardziej pasuje. Mi eMule wolno chodzil i rzadko sie chcial laczyc bo jestem za maskarada, a DC ma funkcje Passive dzieki ktorej wszystko szybciutko dzilala. |
Cytat:
chcesz sam ściągać udostępnij coś w zamian innym - to podstawa |
Ja sam korzystam z Kazaa oraz eDonkey imesha . I jestem zadowolony.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |