![]() |
Czy da sie grac w sieci bez ......????
Czy da sie grac w sieci bez karty sieciowej jak tak to jak
polaczyc komputery? A jak nie, to jaka karta sieciowa jest do tego najlepsza i zeby byla nie droga!:-D 8) |
Witam !
Zdaje sie ze dwa kompy mozna połaczyć przez porty drukarkowe ale nie wiem czy da sie wtedy grać. Co do połaczenia przez kary sieciowe to chyba najwgodniejszy sposób a koszta zamkną sie w przypadku dwuch kompów w powoedzmy 120PLN dwie sieciówki i troche kabla. co do sieciówek starcza najtańsze - teraz moje spostrzezenie nie kupowac drogich sieciówek sam sie kiedys napaliłem na karte za 300PLN ale okazało sie ze to zbedny wydatek - bo moja obecna sieciówka COMPEX RE 100ATX chodzi wzorowo i kosztuje 50PLN. |
jasne ze sie da łacząc com-ami ale czy zagadaja gry to niewiem - transfer jest taki ogien ze szok - a karta 10/100 kosztuje teraz ok 35zł więc czy warto kombinowac ?
|
Przez zwykły port drukarkowy dane sa przesyłane w jedna stronę .
A co do wyboru dobrej karty sieciowej to polecam pentagram Szerszeń;) |
Da sie grac. Sam gralem i przez COM i LPT, ale tylko pograsz w niektore gierki bo np. Q3 byl z 10 sekundowym opoznieniem, ale np Kingpin chodzil normalnie. Da sie grac ale nie we wszystko
|
tanie sieciówki, na których spokojnie pogracie robione są na chipie RTL 8139.
|
sieciówki z tańszej półki kosztują od 25 !! do 50 pln
te trochę lepsze to zaczynają się od 80 pl np. linksys te the best zaczynają się od 180 - 300 pln np. 3com / intel |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
transfer jest jakos kolo 1-2 MB/s, do grania w zupelnosci wystarczy, do kopiowania danych rowniez... protokoly sieciowe tez da rady inastalowac... mozesz wiec sprobowac, |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:24. |