Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   problem z Virtual Dub i TMPEncoder (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-virtual-dub-tmpencoder-14329/)

markus96 21.12.2002 20:35

problem z Virtual Dub i TMPEncoder

"Virtual Dub has detected an improper VBR encoding in ehe source avi AND WILL REWRITE audio header with standard CBRvalues during processing m for better compatilbity". itd.........Może ktoś miał taki komunikat?

Próbowałem zrobić film VCD i dlatego mam 2 pytania. Co oznacza powyższy komunikat pod programem Virtual Dub? Druga sprawa to problem z TMPEncoder ponieważ po wykonaniu wszystkich czynności jeżeli chodzi o robienie filmu w formacie VCD tzn. konwersja tekstu to formatu ssa później te bajery pod Virtual Dub i w końcu TMPEncoder pod którym nie chce wchodzić ścieżka dźwiękowa z pliku vdr i tu właśnie jest problem. Dlaczego brakuje ścieżki dźwiękowej? Z powodu braku jakiś codeków czy coś źle robię z wcześniejszymi programami? A może to ma związek z tym powyższym komunikatem w VirtualDub?
Za pomoc z góry dzięki.

Weron 21.12.2002 21:23

Re: problem z Virtual Dub i TMPEncoder

Cytat:

markus96 napisa***322;(a)
"Virtual Dub has detected an improper VBR encoding in ehe source avi AND WILL REWRITE audio header with standard CBRvalues during processing m for better compatilbity". itd.........Może ktoś miał taki komunikat?

Próbowałem zrobić film VCD i dlatego mam 2 pytania. Co oznacza powyższy komunikat pod programem Virtual Dub? Druga sprawa to problem z TMPEncoder ponieważ po wykonaniu wszystkich czynności jeżeli chodzi o robienie filmu w formacie VCD tzn. konwersja tekstu to formatu ssa później te bajery pod Virtual Dub i w końcu TMPEncoder pod którym nie chce wchodzić ścieżka dźwiękowa z pliku vdr i tu właśnie jest problem. Dlaczego brakuje ścieżki dźwiękowej? Z powodu braku jakiś codeków czy coś źle robię z wcześniejszymi programami? A może to ma związek z tym powyższym komunikatem w VirtualDub?
Za pomoc z góry dzięki.

Co do pierwszego to uzyj nunduba bo virtualdub nie radzi sobie z plikiem gdzie jest zmienny bitrate(zreszta bylo to juz na forum).
Co do drugiego to nie wiem bo jakos tak niezrozumiale napisales a nie chce mi sie myslec :D

markus96 21.12.2002 21:51

wytłumaczenie poprzedniego tematu

Krótko mówiąc chodzi mi o to, że jak wkładam pod program TMPENCODER
plik AVI (dżwięk + obraz)to program ten obraz przyjmuje (widzi ścieżke
obrazu) ale nie przyjmuje dżwieku (nie widzi ściezki dżwięku).
I co jest troche jaśniej?:-D

Weron 21.12.2002 22:52

Re: wytłumaczenie poprzedniego tematu

Cytat:

markus96 napisa***322;(a)
Krótko mówiąc chodzi mi o to, że jak wkładam pod program TMPENCODER
plik AVI (dżwięk + obraz)to program ten obraz przyjmuje (widzi ścieżke
obrazu) ale nie przyjmuje dżwieku (nie widzi ściezki dżwięku).
I co jest troche jaśniej?:-D

W takim przypadku musisz oddzielic obraz od dzwieku i wczytac to osobno ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:33.