![]() |
problem z Virtual Dub i TMPEncoder
"Virtual Dub has detected an improper VBR encoding in ehe source avi AND WILL REWRITE audio header with standard CBRvalues during processing m for better compatilbity". itd.........Może ktoś miał taki komunikat?
Próbowałem zrobić film VCD i dlatego mam 2 pytania. Co oznacza powyższy komunikat pod programem Virtual Dub? Druga sprawa to problem z TMPEncoder ponieważ po wykonaniu wszystkich czynności jeżeli chodzi o robienie filmu w formacie VCD tzn. konwersja tekstu to formatu ssa później te bajery pod Virtual Dub i w końcu TMPEncoder pod którym nie chce wchodzić ścieżka dźwiękowa z pliku vdr i tu właśnie jest problem. Dlaczego brakuje ścieżki dźwiękowej? Z powodu braku jakiś codeków czy coś źle robię z wcześniejszymi programami? A może to ma związek z tym powyższym komunikatem w VirtualDub? Za pomoc z góry dzięki. |
Re: problem z Virtual Dub i TMPEncoder
Cytat:
Co do pierwszego to uzyj nunduba bo virtualdub nie radzi sobie z plikiem gdzie jest zmienny bitrate(zreszta bylo to juz na forum). Co do drugiego to nie wiem bo jakos tak niezrozumiale napisales a nie chce mi sie myslec :D |
wytłumaczenie poprzedniego tematu
Krótko mówiąc chodzi mi o to, że jak wkładam pod program TMPENCODER
plik AVI (dżwięk + obraz)to program ten obraz przyjmuje (widzi ścieżke obrazu) ale nie przyjmuje dżwieku (nie widzi ściezki dżwięku). I co jest troche jaśniej?:-D |
Re: wytłumaczenie poprzedniego tematu
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:33. |