Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   za******* internet (https://forum.cdrinfo.pl/f5/za-internet-14335/)

mati1700 22.12.2002 23:23

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
czy ta kablowka nie ma wsparcia technicznego? w koncu placisz te iles tam groszy!!!
Daj spokój.Płacić karzą ,ale jak przyjdzie co do czego to umywają ręce.Kiedyś bez przyczyny wyłączyli mi sygnał telewizyjny.Po dwóch dniach się w k u r w i ł e m po jednym telefonie okazało się ,że odłączyli nie tego lokatora co trzeba.Powracając do problemu to w końcu zniknął.Nie wiem jaka jest przyczyna.Pobawiłem się w ustawieniach łącza.Czesc odinstalowalem pozniej zainstalowalem protokoły na nowo ,a także ustawiłem ręcznie adresy ip , dns itd.Na razie chodzi dobrze :D

Serdeczne dzięki wszystkim ,którzy starali się mi pomóc oraz Pogodnych i Radosnych Świąt !!!

Ormianin 22.12.2002 23:14

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Racja po****** mi się ! Sorki !

czy ta kablowka nie ma wsparcia technicznego? w koncu placisz te iles tam groszy!!!

Laser 22.12.2002 19:06

Cytat:

remix napisa***322;(a)
jak win9x wpisze ping w uruchom a nie w command to sprawdzi ping do IP lecz zaraz okno zniknie i gowno bedzie widzial :P

zeby mogl sprawdzic potem jaki ping musi jednak przez command :)

Witam !

Racja po****** mi się ! Sorki !

Remix 22.12.2002 18:55

jak win9x wpisze ping w uruchom a nie w command to sprawdzi ping do IP lecz zaraz okno zniknie i gowno bedzie widzial :P

zeby mogl sprawdzic potem jaki ping musi jednak przez command :)

Laser 22.12.2002 10:04

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
Ja jestem zielony.Nawet nie wiem jak sie pinguje.Mam tylko taką kartkę ,na której jest ip modemu.
Witam !

Klepiesz Start uruchom - pod Win9x wklepujesz ping/? i mqasz wszystkie mozliwosci do wyboru a w Win2k/XP nak[ierw wklepuje sie zdaje sie command a potem dopiero ping/?

Przykład ping localhost -t ja w ten sposób pinguje serwer dostawcy netu

Bartez 21.12.2002 23:59

Hmm nie wiem czy to ma cos wspolnego z Twoim przypadkiem, ale u mnie pomoglo przelaczenie modemu z USB na karte sieciowa.

Jak mialem modem na USB to zrywalo polaczenie czasem raz na kilka godzin, a czasem po pol godzinie i nie pomagalo nic innego tylko restart systemu lub samego modemu.

Po przejsciu na sieciowke komp moze chodzic kilka dni i ani raz nie zerwie (no chyba ze w kablowce cos mieszaja ;)).

kapsel 21.12.2002 23:46

Re: Re: Re: za******* internet

Cytat:

Załozenie kosztowało 90 zł ,a za net płacę tak naprawdę 70 zł ,ale dodatkowo musiałem wykupić rozszerzony pakiet programowy ((
a ja w poznaniu place za takie same lacze 120 zl !! Wycisna z nas ostatni grosz ((

mati1700 21.12.2002 23:36

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Zadzwon do operatora, poda ci adres skryptu konfiguracji i jak jest konieczny adres poxy (nawet jak nie potrzebny - to jest i mozna go wpisac i sprawdzic)
Pinguj serwer i zobacz jaki masz zwrot
Pozdrowienia
Krajek

Ja jestem zielony.Nawet nie wiem jak sie pinguje.Mam tylko taką kartkę ,na której jest ip modemu.

mati1700 21.12.2002 23:33

Re: Re: za******* internet

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
płacisz 100zł ?
a ile za założenie i jakie połączenie oferuje Vectra ?

Załozenie kosztowało 90 zł ,a za net płacę tak naprawdę 70 zł ,ale dodatkowo musiałem wykupić rozszerzony pakiet programowy ((

Yahol 21.12.2002 23:33

Cytat:

Jestem za natem.Łącze to 128/64.Skąd wziąć adres serwera proxy ?
Zadzwon do operatora, poda ci adres skryptu konfiguracji i jak jest konieczny adres poxy (nawet jak nie potrzebny - to jest i mozna go wpisac i sprawdzic)
Pinguj serwer i zobacz jaki masz zwrot
Pozdrowienia
Krajek

sayan 21.12.2002 23:30

Re: za******* internet

Cytat:

Mam net w Telewizji Kablowej Vectra.Tydzień temu przeinstalowałem winshita i powtórzył sięprobrem sprzed kilku miesięcy.Wygląda to tak : loguję sie - mam internet- 10 min uzywania - zrywa połączenie.Po tygodniu męki dostaję ****icy.Może wiecie co zrobić ,aby okiełznać bestię ???
płacisz 100zł ?
a ile za założenie i jakie połączenie oferuje Vectra ?

mati1700 21.12.2002 23:30

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Wypelnji zakladki:
skrypt automatycznej konfiguracji
jezeli jestes za proxy - adres proxy
automatycznie wykryj polaczenia

moze troche wiecej o polaczeniu, rozumiem ze przez kabel koncentryk, modem kablowy do serwera prov. Jaki IP ? Ogolny czy prywatny (za maskarada)
Pozdrowienia
Krajek

Jestem za natem.Łącze to 128/64.Skąd wziąć adres serwera proxy ?

Yahol 21.12.2002 23:28

Wypelnji zakladki:
skrypt automatycznej konfiguracji
jezeli jestes za proxy - adres proxy
automatycznie wykryj polaczenia

moze troche wiecej o polaczeniu, rozumiem ze przez kabel koncentryk, modem kablowy do serwera prov. Jaki IP ? Ogolny czy prywatny (za maskarada)
Pozdrowienia
Krajek

mati1700 21.12.2002 23:27

Cytat:

kapsel napisa***322;(a)
idz o*******ic Vectre :-D
Chciałbym ,ale oni mają wszystko w dupie ,a ja chciałem mieć dostęp do netu za wszelką cenę ,ale bez przesady w końcu chyba za coś płacę te 100 zł ?!?!?!?!

kapsel 21.12.2002 23:22

idz o*******ic Vectre :-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:06.