![]() |
Ram 256+32 Mb
Pytanie ktore chcialem zadac juz od jakiegos czasu
Czy warto dodac do 256mb RAMu kosc 32mb? Po prostu dostalem od znajomego i zastanawiam sie czy warto dostawic. Nie interesuja mnie dywagacje typu: beda pracowaly synchronicznie czy asynchronicznie, moga nawet metafizycznie, ale czy to cos wogole da? Dla grafiki, gier muzy itd. Warto sie za to brac czy oddac w dobre rece? (odplatnie?) Pozdrowienia Krajek |
Jak dla mnie to nie ma wiekszego sensu.
No bo gdybys mial 32 i dodal 32 to roznica pewnie by byla, ale majac 256 i dodajac 32 to i tak roznicy nie odczujesz. |
Jak dostales to pewnie lepiej wsadzic w kompa niz do szyflady. Ty pewnie tego nie odczujesz ale kompus na pewno. Wesolych Świąt!!!:)
|
Zalacz kilka aplikacji i zobacz ile pamieci wykorzystujesz. Ja w tej chwili mam zajete 214 MB a wiec dorzuce sobie ze 128 MB ramu.
|
Witam !
Kurde tak mozna gdybac w nieskończoność ... bierz tę kość pakuj do kompa odpalaj pare testów gierek. To jest jedyny sposób - BTW ja nie odczułem różnicy w normalnej pracy pomiedzy 128 MB a 256MB dopiero przy pamieciozenych aplikacjach czytaj grach róznica jest zauwazalna - aha w 3DM 2001 róznica była zdaje sie o 5 czy 7 pkt. |
Moim zdaniem nie ma większego sensu . Może wiecej zepsuć niz czegoś dobrego zrobić.
|
ja rowniez uwazam, ze to nie ma wiekszego sensu... zadnej rewelacji nie uzyskasz... aczkolwiek jak ma lezec w szafie to lepiej ja wloz do slotu :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34. |