![]() |
spindown w TEAC x40
hi
mam pewien problem z tym cdromem, mianowicie: zapodalem firmware 3.0A i jak wiadomo mozna wtedy zmieniac odpowiednim programikiem szybkosc sciagania danych audio i czas tzw "spindown". i tu jest walsnie moj problem, naped nie reaguje na ustawienia spindownu... cokolwiek ustawie i tak plyta przestaje sie krecic po okolo 8 sekundach od skonczenia czytania danych... jest to bardzo denerwujace poniewaz np w diablo 2 gdy z cd jest odgrywana muzyka w grze, naped co chwile zwalnia i rozpedza plyte, efektem tego jest straszne grzanie sie napedu!! czy ktos moze mi pomoc? probowalem flashowac firmware ponownie - bez skutku, dalej to samo sie dzieje. wylaczalem tez auto insert notification i dalej to samo, zrobilem juz chyba wszystko co moglem - bez zadowalajacego efektu niestety nie wiem jak bylo gdy mialem firmware 1.0 gdyz dokonalem flasha niemal zaraz po kupnie napedu. pozdro help! |
O!
I ja mam ten sam problem z urozmaiceniem, że nie daje się powtórnie zfleszować a ponadto nie czyta szybciej niż 18x (CDSpeed) zwalnia.... jaro |
Problem wyjasniony.
Tak to jest jak sie ma drewniane ucho (albo zbyt glosny wiatrak w obudowie). Okazalo sie ze naped nie przestaje krecic plyta po tych 8 s tylko zwalnia do predkosci 8x-20x i praktycznie nie slychac obrotow. Pozdr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22. |