![]() |
Przepis na najlepsze ciasto świąteczne :) -FUN
Składniki:
-1 kostka masła -2szklanki cukru -1łyzeczka soli -4jajka -suszone owoce -orzechy -sok cytrynowy -proszek do pieczenia -butelka whisky (może być 0.75l) Sposób przygotowania: Przed rozpoczęciem mieszania składnikow,sprawdz czy whiski jest dobrej jakości.Dobra...prawda? Przygotuj teraz dużą miskę,szklankę itp.utensylia kuchenne. Sprawdż czy na pewno whisky jest taka jak trzeba - by byc tego pewnym,nalej jedną szklankęi wypij tak szybko,jak to mozliwe. Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę,dodajłyżeszkę sukru i ubjaj dalej.W miedzyszasie zprawś szy wisky jest napewno taka jak czeba,bo może zwieczała.Najlepiej sklaneszką Otfórz druga butelke jeźli czeba.Wrzuś do mniski dwa jajki,obje sklanki z owosami i upijaj je z mikserem. Sprawś jakoś wiski żepy pootem gośśie nie mófili sze jes trójonsa. Wrzuś do miszki szyśką suljaka masz f domó czy so tam masz szysko jedno so,f sumie fsale nie nie ma snaszenia so fszusisz! Fypij sok sytrynnmowy. Fymjeszaj fszysko s oszehami i sukrem fszysko jedno i frzudz monki ile tam masz fdomu.Osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka,ustawgo na 350 stofni,saaaamknij źwiszki.. Sprawś jakoź wiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaaaaaśżż... Dobranossssss.... |
... nie no lopus, przez ciebie ze stołka spadłem :-D :-D :-D
|
lopus jestes za***isty !!! buahahahahahhaah :D
|
Witam !
O moja wątroba ! na sam widok tej mikstury i sposobu przyżadzania zaczeła boleć...:-D |
Cytat:
|
to w Cd Action bylo:). wiec mnie nie rozbroiles, ale jak kiedys to czytalem, to tez sie zwijalem ze smiechu.
|
widziałem już ten przepis!
jest świetny |
Cytat:
|
hbabhahahabaha...........:-D :-D :-D
|
Cytat:
|
Znałem ten przepis - parę razy juz go nawet robiłem ;))) co dziwne czasem mi nawet cos wychodziło - ;)))
|
takie pieczenie to moze wyjsc tylko bokiem...
ale coz - moge wam podac przepis z zycia wziety - jak zrobic 3 kilo frytek o 2 w nocy majac we krwi stanowczo za duzo promili? CUDEM ale byly to najlepsze frytki jakie jadlem |
Moja żona uwielbia ajerkoniak , jej tata aby jej zrobić przyjemność czasem kleci takie 2 literki ,zanim trafi to do mojego barku podłącza się pod to moja teściowa i szwagierka co by sprawdzić czy dabrze są jajka rozmieszane i czy aby nie za gęste :-D Po przyniesieniu do domu pozostały litr jest rozpracowany max w 1 dzień .Nawet nie mogę nazwać tego pijaństwem bo moja kochana zona zamiast to pić zjada łyżeczką ! I przez cały dzień chodzi radośnie uśmiechnięta Mi pozostaje do oblizania tylko koraczek:(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:15. |